Marroko: Aït-Ben-Haddou & de Sahara

Vorige week schreef ik over alle mooie dingen die je kunt doen tijdens je bezoek aan Marrakech, Marrokko. Vandaag wil ik je wat meer vertellen over de prachtige omgeving! Wij hadden zelf niet zoveel tijd en we besloten  daarom om de omgeving te verkennen met behulp van een tweedaagse tour naar de Zagora duinen in de Sahara. Voor ons een fijne optie om zo in een korte tijd nog meer van het land te zien, maar als je wat minder krap in de tijd zit raad ik zeker aan om een meerdaagse tour te doen of om lekker op eigen houtje de omgeving te verkennen. Dat geeft je meer mogelijkheden om in alle rust alles te bewonderen.

Hoge Atlas gebergte

In de ochtend worden we om 8:00 opgehaald vanuit onze riad en na een klein uurtje rijden wordt de rit al specaculair. We rijden dwars door de Hoge Atlas gebergte en genieten van de prachtige uitzichten. Onderweg wordt er genoeg gestopt om wat foto’s te kunnen maken.

Aït-Ben-Haddou

Zodra we de bergen over zijn veranderd het landschap onmiddellijk in een woestijnlandschap. We maken een uitgebreide stop bij het Berberse dorp Aït Ben Haddou. Hier staat een van de best bewaarde Kasba’s (forten gebouwd door de Berbers). Deze omgeving is ook vaak gebruikt voor diverse filmopname’s zoals Game of Thrones en Gladiator. Het uitzicht op het dorp zelf is prachtig en het is heerlijk om door de smalle, heuvelachtige straatjes te dwalen.

Draa Vallei

Voor we arriveren bij de woestijn rijden we nog door een prachtige vallei vol met palmoase’s. De mooie uitzichten doen je bijna vergeten dat je in een heet woestijngebied rijdt.

De duinen van Zahora

De eindbestemming zijn de zandduinen vlakbij het woestijnstadje Zahora. Aan het eind van de weg worden we afgezet en kun je te voet, of per kameel, verder naar de zandduinen. Hier is een klein kamp opgezet waar we thee drinken, heerlijk eten en in de avond genieten van de prachtige sterrenhemel. Hoewel er mooiere en grotere duingebieden te vinden zijn in de Sahara woestijn is dit een mooie optie als je wat minder tijd hebt. Een nachtje slapen in de woestijn zou op de bucketlist van iedere backpacker moeten staan, al is het alleen al om die prachtige sterrenhemel die nooit gaat vervelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *