Marokko: 10x doen in Marrakech

Na een lange en donkere winter besloten we in maart om de zon op te zoeken. We zochten naar een bestemming waar we ons een kleine week konden vermaken. Iets met cultuur, avontuur, lekker eten en iets waar we tegelijkertijd ook konden genieten van die heerlijke warme zon die we in de wintermaanden zo gemist hadden. Na wat zoeken kwamen we uiteindelijk terecht in Marrakech, Marokko en wat waren we blij met die keus! Marrakech is met een paar uur vliegen een prima plek om te bezoeken als je, net als wij, maar een klein weekje weg kan. Tegelijkertijd waan je je in een andere wereld vol met prachtige gebouwen, een bijzondere sfeer en ontelbaar restaurantjes met fantastisch eten. Ga jij binnenkort ook naar Marrakech? Dit zijn een aantal dingen die je volgens ons niet mag missen:

1. Djemaa el Fna

Het grootste en meest centrale plein van Marrakech biedt genoeg voor uren vermaak. Overal waar je kijkt gebeurd weer wat, actieve straatverkopers, verdwaalde toeristen en straattheater. Rond zonsondergang begint de gezelligheid pas echt wanneer het plein wordt volgebouwd met allerlei heerlijke eetkraampjes. Geniet van het heerlijke eten en de straatmuzikanten en sluit de avond af met een vers gemaakte smoothie.

2. Bahia Paleis

Een mooi voormalig paleis met prachtige architectuur en mooie tuinen om je verkoeling even te vinden. Ondanks dat het er vaak druk is, is het zeker de moeite waard om te bezoeken. Elke kamer is weer anders en vol met gedetailleerde mozaïek en beschilderd hout. Voor de entreeprijs (10 dirham, omgerekend ongeveer 1 euro) hoef je het zeker niet te laten.

3. Dwaal over de chaotische Souks

Het grootste deel van het centrum, met name rondom Djamaa el Fna, bestaat uit een wirwar van kleine marktjes, oftwel: souks. Heerlijk om rond te dwalen en thuis te komen met dingen die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Kijk er niet van op als je door een verkoper wordt uitgenodigd om thee met hem te drinken en geniet van deze gezellige ervaring. En zorg dat je onderhandelskills optimaal zijn!

4. Geniet van het heerlijke lokale eten

Hemeltjelief, als ik alleen al dénk aan het heerlijke eten daar loopt het water me al in de mond. Er zijn ontelbaar veel restaurantjes die een grote hoeveelheid aan lokale gerechten voor een fijn prijsje aanbieden, dus laat je lekker verassen. Een echte aanrader is het dakterras van Nomad, naast een mooi uitzicht heb ik zelden zo lekker gegeten.

5. de Koutoubia Moskee

De prachtige toren van deze Moskee is al van veraf te zien. Hoewel je de moskee alleen mag bezoeken als je moslim bent, is het al bijzonder om dit mooie gebouw van buiten te bewonderen. Het wordt deels omringt door een gezellig park, erg leuk om doorheen te wandelen.

6. Ben Youssef Madrassa

Ben Youssef Madrassa is de naam van een oude koranschool en de nabijgelegen moskee. Hoewel ook hier de moskee enkel voor moslims te bezoeken is, is de koranschool wel van binnen te bewonderen. De school is gebouwd in 1570 en was in die tijd een van de meest bekende koranscholen waar studenten niet alleen studeerden, maar ook woonden.

7. El Badipaleis

Een bezoek aan dit prachtige paleis, gebouwd in de 16e eeuw, was voor mij een van de hoogtepunten. Met name de mooie, grote tuinen waren erg indrukwekkend. Vanaf het dak heb je niet alleen een prachtig uitzicht over de stad, maar ook over verschillende ooievaars die op de muren rondom het paleis hun nesten hebben gebouwd.

8. Slaap in een riad

Een riad is een traditioneel Marokkaans huis met een binnentuin of atrium. Veel van deze worden nu gebruikt als hotel. Het zijn vaak kleine hotels, traditioneel ingericht en met een persoonlijke service. Het past gewoon helemaal bij een bezoek aan Marrakech. Wij verbleven zelf in Riad Dar Crystal aanrader!

9. Jardin Majorelle

De Majorelletuin is een botanische tuin ontworpen door een Franse kunstenaar genaamd Jacques Majorelle, het staat vol prachtige (zeldzame) planten en kunstwerken. Erg leuk om doorheen te wandelen.

10. Bezoek een Hamman

Ben je klaar met alle drukte en bezienswaardigheden? Sluit je reis af met een bezoek aan een traditionele Hamman. In deze badhuizen zijn verschillende badrituelen te boeken. Een heerlijk ontspannen ervaring!

Zijn jullie al eens in Marrakech geweest? Wat vonden jullie er van?

 

 

 

P.s. Minder lezen en meer foto’s bekijken? Volg ons op Instagram!

3 thoughts on “Marokko: 10x doen in Marrakech

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *