Griekenland: 5x doen op Santorini

Santorini, een van de mooiste en meest bijzondere eilanden van Griekenland. Met haar mooie hotels en beroemde zonsondergangen ook een van de meest romantische plekken om te bezoeken als koppel. Maar wat doen wij? Wij gaan er heen met onze vriendengroep! Ach, wij zijn nou toch al niet bepaald het koppel van de rozenblaadjes en serenades. Daarnaast zijn de prachtige uitzichten sowieso beter te bewonderen zonder dat je tussendoor steeds elkaar diep in de ogen moet kijken, dus hebben we er probleemloos kunnen genieten van een heerlijke en gezellige vakantie!

Santorini bestaat uit een hooggelegen vulkaanlandschap. Het eiland bestaat uit hoge kliffen met bovenop de oh zo beroemde idyllische dorpjes die bestaan uit een wirwar van kleine witte huisjes met blauwe daken. Dankzij de hoge ligging van deze dorpjes heb je een prachtig uitzicht over zee en andere delen van het eiland. Toch is het de moeite om naast genieten van deze prachtige uitzichten ook echt eropuit te trekken om andere bijzondere plekjes van het eiland te ontdekken. Bij deze 5 plekken op Santorini die je volgens ons niet mag missen!

1. Het rode strand in Akrotiri

Er zijn veel mooie en bijzondere stranden te vinden op Santorini. Maar het rode strand van Kamari is toch wel de meest bijzondere. Het strand wordt omringd door stijle, rode rotsen en het water is prachtig blauw, dit contrast geeft een prachtig plaatje. Je kunt het strand te voet bereiken (een wandeling van 10 minuten over de rotsen), of je kunt gaan met een van de bootjes die vertrekken op alle andere stranden in de buurt. Als je wandelend aankomt heb je zonder twijfel het mooiste uitzicht op het strand!

2. Bewonder de zonsondergang

Santorini staat bekend om de prachtige zonsondergangen, vooral in het schilderachtige dorpje Oia staan mensen al ruim van tevoren te wachten om de mooie zonsondergang te kunnen bewonderen. Wij besloten om dit te doen vanaf een van de vele restaurants die een dakterras hebben zodat we met dit prachtige uitzicht van ons avondeten konden genieten. De zonsondergang is ook erg mooi te bewonderen vanaf de plek waar Faros staat, de vuurtoren van Santorini. Daar is het uitzicht net zo mooi en het is er een stuk minder druk.

3. Loop de Fira – Oia route

De wandelroute van het dorpje Fira naar het dorpje Oia is er eentje om niet te missen. De wandelroute is ongeveer 10 kilometer en je loopt door verschillende dorpjes, kleurrijke landschappen en je hebt vrijwel constant prachtige uitzichten. Binnenkort vertel ik meer over deze hike, het is een aparte blogpost waard!

4.  Nea Kameni (vulkaaneiland)


Vanuit de haven in Fira vertrekken er meerdere boten en tours naar het prachtig nabijgelegen vulkaaneiland genaamd Nea Kameni. Dit onbewoonde kleine eiland is niet groter dan 4 vierkante kilometer. Er zijn meerdere plekken waar sulfur uit de grond komt roken en op het middden van het eiland vind je een grote krater. Een indrukwekkend stukje natuur!

5. Amoudi baai

Deze mooi baai ligt onder Oia en heeft echt indrukwekkend helder water. Er zijn veel restaurantjes waar je heerlijk kan eten (maar zeker niet goedkoop!) en het is een van de mooiste plekken rondom het eiland om heerlijk te zwemmen en te snorkelen. Ook kun je er van allerlei rotsen van verschillende hoogten afspringen, zo het heldere water in!

1 thought on “Griekenland: 5x doen op Santorini

  1. Santorini lijkt me een prachtig mooi eiland. Dat rode strand is mijn favoriet.. voor mijn gevoel toch een minder standaard beeld van het eiland en zo’n mooie kleurencombinatie met het blauwe water, Jammer dat het in de periode dat ik lang genoeg vrij kan zijn om naar Santorini te gaan al zo druk is.. het lijkt me zo mooi… maar ik hou echt niet van die drukte / dat massale..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *