Chili: waarom je Chiloé niet mag missen

Met ons hoofd nog in het indrukwekkende Lake District vervolgen we onze roadtrip met onze twee Belgische vrienden en een huurauto naar het eiland Chiloé in Chili. Hoewel ik hier in eerste instantie niet zoveel verwachtingen van had heeft het eiland me echt enorm verrast. Het biedt vanalles: wildlife, prachtige natuur, leuke dorpjes en stadjes vol met interessante architectuur. Drie redenen waarom je dit eiland niet mag missen tijdens een reis naar Chili.

1.Pinguïns

Lake District-540

Need I say more? In het noorden van het eiland kun je verschillende soorten pinguïns spotten. Met een korte boottocht heb je ook de mogelijkheid om ze van hartstikke dichtbij te zien. Ongelofelijk leuk om deze lieve diertjes te zien waggelen en in de zee te zien duiken.

2. De PalafitosLake District-546

Palafitos is de naam voor typische houten huizen die je hier vind op dit eiland. Deze huizen zijn met behulp van palen boven het water gebouwd. Vroeger zijn de Palafitos op deze manier gebouwd omdat ze zo beschermd konden worden tegen hoog water en om ongedierte buiten te houden. Veel van deze huizen kun je nog steeds zien in Castro, de hoofdstad van het eiland. Een mooi en kleurrijk plaatje.

3. De kerken

Lake District-579

In totaal zijn er in Chiloé 16 kerken die op Unesco Werelderfgoed staan. De houten kerken zijn een combinatie van christelijke en inheemse architectuur en hebben zo een unieke stijl. Hoewel het misschien slechts voor de echte liefhebbers is weggelegd om ze alle 16 te gaan bekijken is het zeker waard om er een paar te bezoeken.

handtekening

12 thoughts on “Chili: waarom je Chiloé niet mag missen

 1. Hey you two! So nice to read about your adventures, eventhough I don’t really understand everything 😉
  I bet you’re still having a great time and hope to see you again really soon, either in the netherlands or in switzerland. Take care! xx

  1. Aah Mara so sweet that you have tried to read our blog! Thank you so much for your sweet message. We will be back in the Netherlands in February so we definitely have to meet in the Netherlands or in Switzerland by then! x

 2. Zo heb weer een stuk of 6 verhalen van jullie gelezen om weer bij te zijn. Wat een mooie ervaringen allemaal. Maar ondertussen is het toch al weer december!! wat gaat de tijd toch snel, het is maar goed dat je deze blog hebt. Dit wordt een prachtig boekwerk om te bewaren.
  Knap van jullie dat je het ook zo trouw bijhoudt!!
  Veel plezier nog en geniet van alles!

  1. Ja de tijd gaat echt ongelofelijk snel, we kunnen het ons gewoon niet voorstellen dat het over twee weken al kerstmis is! Dankjewel voor de complimenten en tot in het voorjaar! x

 3. Ik heb weer volop genoten van jullie verhaal en foto’s. Ik begin nu ook met aftellen tot jullie terug zijn. (65 dagen) Ik kijk weer uit naar het volgende avontuur van jullie.

  XXX MAMA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *