Costa Rica: Van jungle tot strand in Manuel Antonio

Het feit dat Nationaal Park Manuel Antonio Costa Rica’s kleinste (16 vierkante kilometer) en meest toeristische nationaal park was maakte mij in eerste instantie niet heel enthousiast voor een bezoek hieraan. Dat een bezoek je meteen $16,- dollar per persoon lichter maakte ook niet. Maar hemel wat zat ik er naast! Manuel Antonio is een prachtig natuurpark die, ondanks de vele toeristen, zeker niet overgeslagen mag worden tijdens een bezoek aan Costa Rica.

Manuel Antonio (36)

Manuel Antonio (45)

Het park is dagelijks vanaf 7 uur geopend. Om zoveel mogelijk dieren te spotten en het park met zo min mogelijk toeristen te delen is weer de gouden regel: zorg dat je zo vroeg mogelijk bij het park bent. Wij wandelen daarom om stipt 7 uur het park in en spenderen de volgende paar uur aan het genieten van de omgeving en aan dieren spotten. Onze zoektocht wordt weer beloond met allerlei aapjes, volgels, wasberen en Agoutis. Kers op de taart: een LUIAARD. Wat een schattige/lelijke/grappige dieren zijn dat toch! Ik kan mezelf uren vermaken met het zoeken naar grappige plaatjes van luiaards, dus mijn enthousiasme toen ik er eindelijk een in het echt zag was niet te evenaren.

Manuel Antonio (57)

Na deze mooie wandeling door de jungle wordt je beloond met een prachtig strand aan de rand van het park: een mooi stukje moeder natuur waar groene jungle overgaat naar prachtig wit strand en dit prachtige wit strand weer overgaat naar mooie blauwe zee. Wouw! Tijdens mijn bezoek aan het strand heb ik op de harde manier ook twee belangrijke lessen geleerd:

  1. Apen en wasberen terroriseren het strand

Gewend aan de vele toeristen zijn deze beestjes alles behalve schuw en helaas ook gewend geraakt aan menseneten. Dit betekent dat ze er alles aan doen om je lunch te stelen. Ik was stom genoeg om mijn tas niet goed dicht te hebben en ik ben zo voor de derde keer in mijn leven beroofd door een dier. Oeps! Het is ook niet goed dat deze dieren afhankelijk zijn van menseneten dus leer van mijn fouten: let op je lunch, of eet van tevoren een goede maaltijd en neem geen eten mee het park in.

Manuel Antonio (33)

  1. Onderschat de sterke stroming van de zee niet

Na een paar uur wandelen door het park is de mooie blauwe zee uiteraard heerlijk om even in te verkoelen. Onderschat alleen niet de sterke stroming. Ik kan het niet beter verbloemen dan te spreken van een klassiek Kim-moment wanneer ik tot mijn knieën in de zee sta, word omgegooid door een hoge golf en Dennis met pijn en moeite een half verdrinkende Kim uit het water moet slepen. Het feit dat het halve strand toekijkt hoe ik twee keer opnieuw val en mijn bikini achterstevoren zit maakt het geheel niet charmanter. Oeps nummer 2!

Manuel Antonio (18)

Manuel Antonio (49)

Manuel Antonio was in ieder geval een prachtig avontuur waarbij we echt hebben genoten van de mooie natuur en de lieve dieren. Het gaat nooit vervelen!

handtekening

4 thoughts on “Costa Rica: Van jungle tot strand in Manuel Antonio

  1. Wat maken jullie toch mooie dingen mee, en dat was idd een Kim momentje. Wat een held is Dennis toch, hij redt van alles uit het water. 🙂

    Groetjes en kxsjxs mama

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *