Mexico: ‘Tranquilo’ op Isla Mujeres

Op het moment van schrijven lig ik in een hangmat en wanneer ik naar boven kijk zie ik afwisselend een strakblauwe lucht en de bladeren van palmbomen. We zijn op Isla Mujeres, en op slag verliefd geraakt op dit prachtige eiland.

Afbeelding (75)

Isla Mujeres

Isla Mujeres (letterlijk vertaald als Vrouweneiland) is een eiland in de Caribische zee in het zuiden van Mexico. Vanaf de stad Cancun is het ongeveer 20 minuten varen met een ferry. Het is een klein eiland: 7 kilometer lang en gemiddeld 600 meter breed. Het eiland heeft één dorpje vol met kleurrijke huisjes met leuke winkeltjes, restaurants en bars. In de reisgidsen stond dat Isla Mujeres een van de mooiste stranden van Mexico zou hebben, en wat dat betreft heeft het de verwachtingen helemaal waargemaakt. Na een hectische laatste week in Nederland en een stressvolle aankomst in Mexico (iets met pinpassen) kunnen wij ons geen betere plek op de wereld voorstellen om even bij te komen van alles dan hier.

Afbeelding (52)

Afbeelding (64)

Afbeelding (72)

Afbeelding (73)

Tranquilo

In eerste instantie was het plan om 3 dagen op dit eiland te verblijven, dit werden al snel 4 dagen en inmiddels wordt het 5 dagen. Het is hier zo ontzettend mooi, we willen niet weg! De afgelopen dagen hebben we voornamelijk gespendeerd aan relaxen op het prachtige strand, zwemmen in de blauwe zee en lekker wandelen in het mooie, kleurrijke dorpje. Er heerst hier een enorme relaxte vibe. ‘Tranquilo’, rustig aan, is een veelgebruikt woord hier. De eerste dagen was het echt even wennen, maar al snel besef je dat jij zelf de idioot bent die zo nodig moet haasten zonder reden. Nu is het heerlijk om alles rustiger aan te doen en niet op de klok te hoeven kijken. De dag is voorbij als het donker is, dat is alles wat je hoeft te weten.

Afbeelding (49)

Het Pocna Hostel

Naast het feit dat het eiland prachtig is, zitten we hier ook in een super leuk hostel: Pocna Hostel. Het is een echt hostel voor reizigers en dat merk je ook aan de open sfeer. Het hostel heeft daarnaast een prachtige ‘tuin’ direct aan de zee. Hierin staat een bar, hangen hangmatten en hier worden allerlei activiteiten gedaan zoals volleybal en yoga. Het hostel organiseert onder andere ook snorkeltrips en de enige activiteit die wij de afgelopen dagen hebben gedaan is meegaan op een van deze tripjes, hierbij hebben we al barracuda en schilpadden gespot!

Afbeelding (57)

DCIM102GOPRO

Afbeelding (83)

DCIM102GOPRO

handtekening

15 thoughts on “Mexico: ‘Tranquilo’ op Isla Mujeres

 1. Super gaaf, ben echt heel jaloers op jullie! Blijf vooral veel schrijven en.foto’s maken, ik volg jullie 😀
  Geniet ervan!
  Groetjes Michael en Lisa

 2. O jongens wat ben ik stik jaloers op jullie!!! wat ziet het er daar fantastisch uit.
  Echt een plek om geheel tot rust te komen en dat hadden jullie verdiend!
  Ik zou zo naar jullie toe willen komen lijkt me heerlijk!
  geniet lekker verder en laat ons regelmatig van dat moois zien!

  1. Dankjewel. Jullie nog ENORM bedankt voor jullie cadeau. De prepaid card was een redder in nood toen wij problemen hadden met onze pinpassen! Liefs

 3. Hoi Kim en Dennis
  Wat lijkt me dat heerlijk zo lekker in de warme zon aan niets te hoeven denken alleen genieten.
  En wat je zegt als het donker wordt is de dag voorbij.
  Mooie foto’s trouwens die helder blauwe zee,ben benieuwd naar jullie volgend verhaal

 4. Wat heerlijk rustgevend ziet het er uit, genieten geblazen! Zo een beetje meelezen is leuk, ik wacht weer op het volgende verhaal! Xx

 5. Jullie reis ziet er goed uit. Je hebt ieder geval beter weer als hier.
  Leuk om te lezen wat jullie allemaal doen.
  nog heel veel plezier.
  Groetjes Opa en Oma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *