Soorten backpackers die je tegenkomt op reis (deel 2)

Wanneer je als backpacker de wereld rondreist leer je veel over verschillende culturen, landschappen en spot je allerlei exotische dieren. Tijdens zo’n reis ontdek je ook dat er nog iets interessants te spotten valt: backpackers. Onlangs postte ik het eerste deel van een handige gids van de meest voorkomende backpackers en waar ze te vinden. Vandaag deel 2.

1. De wereldverbetaars

De wereldverbeteraars zijn een zeldzame soort, maar wanneer ze in de buurt zijn is spotten absoluut niet moeilijk. Ze proberen namelijk met hun ideeën om de wereld te verbeteren een zo’n groot mogelijk publiek te bereiken. Vaak proberen ze ook iets te verkopen of muziek te maken om zo geld te verdienen om een door hun aangewezen doel te ondersteunen. Ze reizen de wereld rond in een ecologische op slaolie rijdend busje, zijn veganistisch en krijgen het voor elkaar om binnen een enorm korte tijd hechte vriendschappen op te bouwen met de locals.
Waar te spotten: vaak op drukke straat waar veel mensen te vinden zijn om zo hun boodschap te kunnen verspreiden.
Hoe te herkennen: de wereldverbeteraars dragen voornamelijk t-shirts met politieke testen om te laten zien waar ze voor staan, ruiken niet fris (te vaak douchen = waterverspilling) en lopen vaak blootsvoets.

2. De lifestyle hippies

De lifestyle hippies trachten om middels hun kledingstijl te bewijzen dat je echt jezelf kan zijn, hoe ‘anders’ dat ook is. Echter lijken ze toch allemaal hetzelfde eruit te zien: gebreide ponchos, vissersbroeken & dreadlocks. Deze hippies reizen zijn ook vaak doorgewinterde reizigers die op hun leeftijd al meer van de wereld hebben gezien dan je jezelf kan voorstellen en ze blijven ze vaak (veel te) lang in hetzelfde hostel hangen.
Waar te spotten: uiteraard niet op de ‘toeristische’ plekken maar op de nog ‘onontdekte’ plekken.
Hoe te herkennen: hun kledingstijl is erg vergelijkbaar met bovenvermelde wereldverbeteraars. Echter met minder inhoudelijke principes en meer dreadlocks.

3. De wannabes

De types die zich hebben voorgehouden dat backpacken écht wel iets voor hen is en waarbij hun naaste omgeving stilzwijgend heeft toegekeken hoe de wannabe zijn of haar backpack inpakte wetend dat het eigenlijk een fout is en dat het absoluut niet bij deze persoon past. Ze zitten in de duurste hostels, en klagen veel over kwaliteit, service, hygiëne en het eten.
Waar te spotten: in de duurdere hostels, in privékamers.
Hoe te herkennen: het enige waardoor deze reiziger onder de categorie backpackers valt is: de backpack. Je herkent ze aan hun eeuwige zoektocht naar luxe en aan hun geklaag.

4. De koppels

Backpacken? Oke! Dorms? No way! De koppels zijn stellen die met zijn tweeën een grote reis maken. Ze zijn iets minder actief in het nachtleven en des te actiever wanneer het aankomt op hikes die om 6 uur in de ochtend starten. Koppels zijn vaak ook bevriend met andere reizende koppels. Soort zoekt soort.
Waar te spotten: op www.reisduo.nl 😉
Hoe te herkennen: een onafscheidelijk stel dat tot 9 uur s’avonds ontzettend gezellig is, maar om 5 over 9 wegsneakt om stiekem vroeg te gaan slapen.

5. De opscheppers

Heb jij al veel landen gezien tijdens je reizen? Zij hebben er nog meer. Heb jij die ene spannende 4-daagse hike gedaan? Zij hebben een nog veel betere 8 daagse hike gedaan. Ben jij heel enthousiast over Guatemala? Zij waren daar al voor de backpackers hadden ontdekt en vinden dat nu te toeristisch.
Waar te spotten: overal waar jij met anderen leuke anekdotes aan het delen ben.
Hoe te herkennen: aan zijn of haar vreselijk grote mond.

Ontbreken er volgens jou nog belangrijke soorten in deze gids of heb je recentelijk zelf een nieuwe soort ontdekt? Laat het me weten en ik voeg ze zo snel mogelijk toe!

handtekening

8 thoughts on “Soorten backpackers die je tegenkomt op reis (deel 2)

  1. Dit zijn al heel veel verschillende soorten, ben benieuwd of er nog meer zijn.
    misschien nog ergens een bedreigde soort?

  2. Ahahahahhahaha ik was even bang dat ik onder de wannabe zou vallen, tot ik t stukje van koppels las toen dacht ik yes dat is m haha 😉

  3. Haha, erg leuk geschreven! Vooral nummer 4 is erg herkenbaar voor ons als backpackend stelletje.
    Overigens lezen al je blogs heerlijk weg en er zitten veel leuke en handige tips bij voor onze wereldreis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *