Vietnam: Rijstvelden en Bergdropjes in het mooie Sapa

Sapa is een klein dorp in het in het noorden van Vietnam met zo’n 7000 inwoners. Het ligt in een bergachtig natuurgebied in de provincie genaamd Lao Cai. Het is een rustig gebied vol prachtige natuur waar voornamelijk bergstammen wonen. Zoals veel van dit soort mooie gebieden komen hier ook steeds meer toeristen op af. Sapa is dé uitvalbasis voor één of meerdaagse trekkingen in de omgeving. Omdat hier zoveel verschillende mogelijkheden zijn is dit ideaal voor mensen die nog niet zo vaak hebben trekkingen hebben gedaan en deze trekkingen zijn de manier bij uitstek om de mooie bergen, natuur, bergdorpjes en rijstvelden te kunnen zien.

vietnam-371

In september 2010 was Dennis op wereldreis en ben ik hem een aantal weken op gaan zoeken in Vietnam. Voor mij was Sapa mijn eerste kennismaking met het hiken en zeker een van mijn hoogtepunten tijdens deze reis! Het mooie en unieke aan deze omgeving vond ik dat je naast de mooie natuur ook echt kennis kon maken met de mensen uit de dorpjes in de omgeving. Iedereen stond open voor je bezoek en was graag bereid je een kijkje in hun leven te bieden. We hebben overnacht bij een gastgezin op een boerderij in een van deze dorpjes en dat was ook echt een geweldige ervaring. Speciaal voor ons werd er een heerlijk diner gekookt en hebben we hun zelfgebrouwen alcoholische versnapering mogen proeven (hoe het heette of wat er in zat is mij nog steeds onbekend, maar het smaakte heerlijk!), het was echt heel bijzonder.

vietnam-1077

Vanwege de tijd hebben wij toen gekozen voor een korte trekking om zo toch nog de omgeving te kunnen zien, maar het staat nog steeds op mijn (al veel te lange) wenslijst om eens terug te gaan en echt een paar dagen de tijd te nemen om deze mooie omgeving te verkennen. Ook ben ik benieuwd of er in die paar jaar al veel veranderd is. Vooral nu het toerisme in Vietnam zo onvoorstelbaar snel groeit!

Uiteraard heeft Dennis ook hier weer prachtige foto’s gemaakt, maar de foto hieronder is toch wel een van mijn eeuwige favorieten. Een lief klein jongetje met een typisch Vietnamese hoed op, maar tegelijkertijd een westerse trui. De bevolking in Sapa is namelijk erg arm dus deze trui is waarschijnlijk een donatie geweest. Zijn jullie net zo dol op deze foto als ik ben?

vietnam-467

vietnam-493

vietnam-446

vietnam-420

vietnam-387

vietnam-473

handtekening

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *