Reistips: hoe vind je de goedkoopste vliegtickets?

Een van de vragen die ons het meest wordt gesteld is: waar en hoe boek je goedkope vliegtickets? Erg logisch aangezien dit vaak een grote hap is uit je reisbudget. Wanneer ik bezig ben het plannen van een reis maak ik er ook altijd een sport van om de goedkoopst mogelijke vliegtickets te vinden en dat heeft me al veel geld bespaard. Bij deze een aantal tips om goedkope vliegtickets te vinden.

1.Wees soepel in data of bestemming

Wanneer je op een specifieke datum naar een specifieke plaats zoekt is het vaak moeilijk om echt goedkope vliegtickets te vinden. Wees daarom soepel in de locatie waar je naartoe wil reizen óf wees soepel met reisdata. Wil je heel graag op vakantie naar Griekenland? Zoek dan over een brede periode kijk welke dagen de goedkoopste vliegtickets weergeven. Wil je juist graag een bepaald weekend een leuke stedentrip boeken? Zoek dan op data in plaats van locatie en laat je verassen!

2. Bekijk alternatieve vertrekplaatsen

Vaak kan het erg veel geld schelen om te vliegen vanaf Eindhoven, Düsseldorf of Brussel. Zeker als je in het zuiden van het land woont en het qua afstand en reistijd weinig verschilt van Amsterdam is dit een aanrader.

3. Abonneer je op nieuwsbrieven

Als je, net als wij, een oneindig lange bucketlist hebt met landen waar je naartoe wilt, dan is het een goed idee om je in te schrijven voor een aantal nieuwsbrieven zoals Ticketspy of World Ticket Center om zo de mooie aanbiedingen in de gaten te houden. Een retour naar Hawaii voor €480 anyone?

4. Vergelijk!

Dankzij vele vergelijkingssites zoals,  Skyscanner, TixWTC en Cheaptickets is het ontzettend makkelijk geworden om vliegtickets te vergelijken. Alle websites hebben ook allerlei handige opties om verschillende data en bestemmingen met elkaar te vergelijken. Kijk ook op de sites van low cost airlines als Ryanair, WizzAir, Easyjet, Transavia en AirAsia. Let hierbij wel op de (mogelijke) extra kosten voor bagage, inchecken etc.

5. Een retour of twee enkeltjes?

Soms kan het een stuk goedkoper zijn om twee enkeltjes te kopen bij twee verschillende luchtvaartmaatschappijen, kijk dit daarom ook altijd even na wanneer je boekt.

6. Boek op het juiste moment

Een aantal jaar geleden was het goedkoop om last-minute te boeken, maar met de komst van alle low-budget vliegmaatschappijen is dat nu zeker niet meer het geval. Daarentegen heeft het ook weinig zin om meer dan 6 maanden van tevoren te boeken omdat dan niet alle maatschappijen hun prijzen hebben weergegeven. Het schijnt ongeveer 2 maanden voor vertrek het goedkoopst te zijn om te boeken. Daarnaast is het ook goedkoper om door de weeks te boeken dan in het weekend. Dinsdag moet de beste dag zijn om te boeken, zeker de moeite waard om eens te proberen.

7. Maak gebruik van loyaliteitsprogramma’s

Vlieg je regelmatig? Schrijf je dan sowieso in voor de verschillende loyaliteitsprogramma’s van de vliegmaatschappijen waarmee je vliegt zoals Flying Blue. Door punten te sparen kun je vaak korting krijgen op je volgende vliegticket wat natuurlijk veel geld bespaard.

Hebben jullie nog handige tips om goedkoop vliegtickets te boeken? Laat het me weten, ik vul het lijstje graag aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *