Peru: Sandboarden in Huacachina

Huacachina, een piepkleine oase in het midden van de woestijn van Peru. Dat klinkt in eerste instantie niet uitnodigend, maar een snelle google-search laat al zien dat de ligging van het dorpje het bezoek alleen al waard is. Het wordt omgeven door prachtige zandduinen. Naast het genieten van deze mooie ligging is er ook nog een actievere manier om gebruik te maken van deze vele zandduinen: sandboarden.

Huacachina (3)

Huacachina (5)

Aan het eind van de middag worden we opgehaald door een Dune Buggy, de riemen worden vastgemaakt en flink aangetrokken dus we krijgen het vermoeden dat dit geen rustig ritje gaat worden. Dit vermoeden wordt al snel bevestigd wanneer we met piepende wielen wegracen. Wanneer de chauffeur de meest stijle duinen op en af raced sta ik doodsangsten uit en gil ik de longen uit mijn lijf. Gelukkig zijn mijn mede-reizigers wat stoerder en genieten zij van de adrenaline en van mijn hysterisch gekrijs.

Na een wild ritje stoppen we op een mooie plek te midden van de woestijn om even te kunnen genieten van de prachtige omgeving, het ziet er echt geweldig uit! Na een kwartiertje genieten racen we weer verder naar de plek waar we dan daadwerkelijk kunnen gaan doen waarvoor we zijn gekomen: Sandboarden.

Huacachina (34) Huacachina (27)

We kunnen van verschillende zandduinen en dit mag ook op alle manieren die je wilt. Ik ben overduidelijk de held op sokken van de club want ik ga braaf zittend naar beneden en dat is voor mij alweer een overdosis aan adrenaline. De anderen gaan variërend van liggend op hun buik tot staand, de ene poging meer succesvol dan de andere. Het is in ieder geval fantastisch om te doen!

Huacachina (40)

De tour wordt afgesloten met het bekijken van een werkelijk prachtige zonsondergang vanuit de woestijn. Een mooi en bijzonder moment die ik deze keer kan delen met twee lieve vriendinnetjes die op bezoek zijn!

Huacachina (34)

handtekening

6 thoughts on “Peru: Sandboarden in Huacachina

  1. Wat apart dat stadje midden in de woestijn heel bijzonder om te zien. Heel gaaf dat Sandboarden. Zo sta je in de kou en zo in de woestijn wat een ervaring!!!

  2. Wauw ontzettend gaaf dat jullie dit hebben gedaan! Het dorpje ligt inderdaad op een bijzondere plek. Ik had nog nooit van dit plaatsje gehoord maar ik ga het zeker onthouden voor als ik Peru wil gaan ontdekken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *