Must do: de hoogtepunten van Ecuador

We hebben veel moois gezien tijdens onze reizen, dus wij dachten dat we niet meer zo snel ingepakt konden worden. We hadden het fout. Ecuador is een prachtig land wat veel indruk op ons heeft gemaakt. De prachtige Andesgebergte, bijzondere kennismakingen met de lokale bevolking, schilderachtige stadjes en wilde landschappen. Een fantastisch land! Dit zijn volgens ons de plekken die je niet mag overslaan tijdens een bezoek aan Ecuador.

1. Miutad del Mundo
Quito (27)

Het centrum van de aarde. Dit is de plek waar Charles Marie de la Condamine in 1796 het maatwerk verrichte wat bewees dat die plek de evenaar was. Het monument is erg toeristisch en bezaaid met allerlei extra activiteiten (die uiteraard extra geld kosten) en winkeltjes, daarnaast is uit latere metingen gebleken dat de daadwerkelijke evenaar 300 meter verderop ligt. Ondanks dat is het toch zeker erg leuk om te zien, al is het maar om te zeggen dat je precies op de evenaar bent geweest ;).

2. Otovalo Markt
Otovalo (6)

In het dorpje Otovalo is dagelijks een markt te vinden. Maar op zaterdag breidt deze markt zich uit tot zo’n beetje elke straat in die stad en deze is zeker het bezoeken waard! De inheemse bevolking bezoekt de markt massaal op zoek naar fruit, groente, vlees, kleding en andere praktische zaken. Een ander deel van de markt bestaat uit allerlei souvenirtjes waar je als toerist niet met lege handen wegkomt. Op zaterdagochtend is er tevens een dierenmarkt waar allerlei dieren worden verkocht, erg interessant te zien, maar zeker niet geschikt voor dierenliefhebbers. Klik hier voor meer foto’s.

3. Parque Nacional Cotopaxi

Centraal in dit nationaal park is de prachtige, deels met sneeuw bedekte, vulkaan Cotopaxi. Dit is een van de hoogste actieve vulkanen ter wereld. Het (deels) beklimmen van deze vulkaan is een uitdaging, maar het is een geweldige ervaring. Lees hier meer over ons avontuur op de Cotopaxi vulkaan.

4. De Quilotoa loop

Quilotoa (14)

Een bezoek aan deze omgeving en bijbehorende dorpjes in de Andesgebergte is als een bezoek terug in de tijd. De omgeving is adembenemend en hiken in deze omgeving is een van de mooiere wandelingen die er zijn in Ecuador. Lees hier meer.

5. Baños

Een bezoek aan dit kleine dorpje, aan de voet van vulkaan, gaat niet zozeer om het dorpje zelf, maar om de prachtige omgeving. Je zou jezelf hier met gemak weken kunnen vermaken. In de mooie, groene en bergachtige omgeving zijn genoeg mogelijkheden om de hiken en mountainbiken om zo de mooie groene bergen en vele watervallen te zien. Daarnaast staat het plaatsje ook bekend om zijn heerlijke thermale baden. De ideale plek om bij te komen van alle activiteiten.

5. Isla del Plato: Poor man’s Galapagos

Puerto Lopez-271

Isla del Plato, een eiland vlakbij de kust van Ecuador. Het is een ideaal alternatief voor backpackers op een budget voor wie de Galapagos eilanden te duur zijn. Je spot er prachtige vogels, schilpadden, mooie vissoorten en in het juiste seizoen: walvissen. Lees hier meer.

6. Cuenca

Cuenca (18)

Cuenca is een stad in het zuiden van Ecuador met een prachtig historisch centrum. Hoewel veel mensen Quito juist bewonderen voor haar historisch centrum waren wij veel enthousiaster over de charme van dit gezellige stadje.

7. National Park las Lajas

Cuenca (55)

Dit nationale park in de hooglanden van Ecuador heeft prachtige heuvels, valleien en meren. Als klap op de vuurpijl barst het er ook nog eens van de lama’s en alpaca’s. Vinden wij leuk! Klik hier voor meer foto’s.

handtekening

6 thoughts on “Must do: de hoogtepunten van Ecuador

  1. Wat een leuke beleving om te kunnen zeggen dat je op de evenaar bent geweest
    En op tijd op de vulkaan Cotopaxi bent geweest, hij staat nu op uitbarsten, alhoewel Dennis nu daar wel heel graag foto’s wil gaan maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *