Must do: de hoogtepunten van Costa Rica

Na goedkope landen als Nicaragua en El Salvador leek Costa Rica in eerste instantie een ware aanslag op onze portemonnee. Maar nadat wij onze draai hadden gevonden om alsnog op budget te reizen sloten wij Costa Rica in ons hart en namen we weer met moeite afscheid van een geweldig avontuur in een mooi land. Costa Rica is een prachtig groen land met veel beschermde natuurgebieden, veel mogelijkheden om milieuvriendelijk te reizen en last but not least: een grote dierentuin! Hierbij een lijst met voor ons de hoogtepunten van Costa Rica:

8. La Fortuna Waterval

La Fortuna (8)

Niet alleen de waterval zelf, maar ook de ligging ervan is prachtig. Het is echt een plaatje om deze waterval te zien vanuit een prachtig groen gebergte. Geen wonder dat onze reisgids: de Lonely Planet dit als voorpagina heeft gekozen ;).

7. San Jose

San Jose (7)

Hoofdsteden zijn vaak niet bepaald de place-to-be in Centraal Amerika en dat geldt in veel opzichten ook voor San Jose. Er zijn inderdaad mooiere steden op de wereld maar toch hebben wij er echt een leuke dag! Misschien omdat na maanden reizen het weer eens gezellig is om in een chaotische maar gezellige stad te zijn, te lunchen op de drukke stadspleinen en de lachen om de rare mensen die je tegenkomt.

6. Santa Elena Nationaal Park

santa elena-205

Een prachtig groen natuurpark waarbij je de schoonheid van de jungle kan bewonderen. Daarnaast een authentieker en rustiger alternatief voor het meer toeristische Monteverde Nationaal Park. Van zonsopgang tot zonsondergang vermaken wij ons met het bewonderen van de prachtige, groene jungle. Klik hier voor meer foto’s.

5. Je grenzen verleggen

Santa Elena (20)

Voor adrenaline junkies is Costa Rica het paradijs: ziplinen, bungeejumpen, white-waterrafting, de activiteiten zijn oneindig in Costa Rica. Ik zelf bekijk dat soort avonturen liever vanaf een veilige plek aan de kant maar Dennis maakte van deze mogelijkheden graag gebruik. In Monteverde kan je bungeejumpen vanaf 140 meter hoogte in een heel mooi diep dal. Dennis heeft zijn grenzen verlegd, ik heb de foto’s gemaakt.

4. Tortuguero Nationaal Park

Torteguero (37)

Door de locals vaak omschreven als een mini-Amazone, en terecht! Vanuit een boot bewonderen we de prachtige omgeving en kunnen we weer vele nieuwe dieren afstrepen op onze spotlijst. Een geweldige tocht en een echte aanrader! Lees hier meer.

3. De Dieren

Manuel Antonio (45)

Costa Rica wordt terecht omgeschreven als een grote dierentuin. Je hoeft hiervoor niet eens perse naar de nationale parken. Vele ochtenden zijn we wakker gemaakt door howlermonkeys, lopen aapjes tussen de mensen in de dorpjes en spotten we een luiaard lopend over de electriciteitskabel. Fantastisch!

2. Manuel Antonio

Manuel Antonio (46)

Je begrijpt het inmiddels al wel: maar een reis door Costa Rica bestaat voornamelijk uit het bezoeken van alle mooie nationale parken die dit land te bieden heeft. Manuel Antiono was zonder twijfel een van onze favorieten: groene jungle, mooie stranden en heel veel dieren. Wat wil je nog meer?

1. Cahuita

Cahuita (11)

Saving the best for last. Dit kleine dorpje aan de Caribische kust was de laatste plek die wij bezochten in Costa Rica en zonder twijfel een van onze favoriete dorpjes van de gehele reis! Het heeft echt een gezellige carribean vibe: er zijn een paar kleine en gezellige tentjes om te eten en te drinken en verder is het vooral genieten van het strand, de rust en de natuur. Vanuit dit stadje kun je ook het Cahuita Nationaal Park bezoeken. Een prachtig nationaal park grenzend aan de zee die qua schoonheid niet onderdoet voor druk bezochte natuurparken als Manuel Antonio. Een aanrader!

handtekening

7 thoughts on “Must do: de hoogtepunten van Costa Rica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *