Must do: de hoogtepunten van Bolivia

We hebben inmiddels al veel nieuwe avonturen erop zitten maar de ruim twee maanden die wij hebben doorgebracht in Bolivia zijn wij absoluut niet vergeten. In deze periode bezoeken wij ongelofelijk veel variërende plekken. We hebben het land op allerlei manieren leren kennen en het heeft ons hart gestolen. Bij deze de hoogtepunten van onze reis door Bolivia.

1.Salar de Uyuni

Salar de Uyuni (108)

Salar de Uyuni staat met stipt op nummer 1. Tijdens onze drie dagen in deze prachtige omgeving leek het alsof we op een andere planeet waren. De prachtige gekleurde meren, de uitgestrekte landschappen, de vulkanen, flamingo’s en natuurlijk de zoutvlakte’s zelf. We hebben er maarliefst twee blogposts aan gewijd. Je kan ze hier en hier vinden.

2. La Senda VerdeLa Senda Verde-61

La Senda Verde is een dierenopvang vlakbij het dorpje Coroico. Wij hebben er een maand vrijwilligerswerk gedaan en dit was een van de fijnste en leukste maanden tijdens onze reis. Ook zonder dat je vrijwilligerswerk gaat doen is een bezoek aan La Senda Verde zeker leuk! Je kunt er een dagje langskomen voor een tour of een paar nachten verblijven in een van de huisjes op het terrein.

3. Madidi Nationaal Park

Rurre-20

Bolivia is een van de landen waar je een bezoek kan brengen aan het prachtige Amazone-gebied. Niet alleen is dit minder toeristisch en goedkoper dan bijvoorbeeld Brazilië, het biedt daarnaast ook nog de meeste biodiversiteit ter wereld. Vanuit het afgelegen dorpje Rurrenabaque bezoeken wij Parque Nacional Madidi, een stuk beschermd Amazonegebied, en verblijven wij drie heerlijke dagen in de jungle. Een onvergetelijke ervaring.

4. San Ignacio de Moxos

San Ignacio-11

Dit dorpje in het midden van de Amazone gebied is al het ware de hoofdstad van de Moxos, een inheemse bevolkingsgroep die voornamelijk leeft in het noorden van Bolivia en hun eigen taal, cultuur en tradities hebben. Een authentiek dorpje die zeker de moeite waard is.

5. CopacabanaCopacabana (29)

Copacabana is een gezellig klein dorpje recht langs het beroemde Lake Titikaka. In dit dorpje zijn weinig activiteiten te beleven behalve eten, drinken en van het mooie uitzicht te genieten en dat geeft meteen het vakantie gevoel. Vanaf dit dorpje kan je ook gemakkelijk een bezoek brengen aan het prachtige Isla del Sol. Een woord: wouw.

6. De mijnen van Potosí

Potosi-73Potosí is een mijnstad die beroemd is om de vele rijkdommen (met name zilver) die zich bevinden in de nabijliggende Cerro Rico berg. Bij een tour door de mijnen bezoek je een van deze werkende mijnen en leer je alles over het werk en het leven van de mijnwerker. De tour is een erg indrukwekkende ervaring. Het is echt bizar om te zien hoe slecht de werkomstandigheden zijn, hoe hard er gewerkt moet worden. Lees hier meer over ons bezoek.

7. Sucre

Sucre (48)

Hoewel de meeste overheidsinstanties te vinden zijn in La Paz, is Sucre de officiële hoofdstad van Bolivia. Een mooie stad waarvan het centrum veel bijzondere architectuur bevat. Het centrum staat vol witgeschilderde gebouwen die in 1991 Unesco Werelderfgoed is verklaard.

Bolivia is volgens ons een van de mooiste landen van Zuid-Amerika, zeker een aanrader!

handtekening

2 thoughts on “Must do: de hoogtepunten van Bolivia

  1. Heerlijke foto’s weer, maar ik ben niet anders van jullie gewend! 😉 Ik vind het nog steeds zo onwijs tof dat jullie vrijwilligerswerk bij dat dierenopvangcentrum hebben gedaan, heel leuk! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *