Must do: de hoogtepunten van Argentinië

Argentinië is een land vol met prachtige bezienswaardigheden, van wilde natuur tot moderne steden. Een gigantisch land waarbij je de de afstanden tussen de verschillende plekken zeker niet moet onderschatten. Maar wanneer je eenmaal de lange reis hebt doorstaan en bent aangekomen op de volgende bestemming, vergeet je al snel de grote afstanden en geniet je vooral van de nieuwe verrassingen die Argentinië telkens weer te bieden heeft. Dit waren voor ons de hoogtepunten.

1.El Chaltén

El Chalten-88

El Chaltén is een klein, afgelegen dorpje grenzend aan de noordkant van het grote nationaal park Los Glaciares. Het dorpje ligt in een prachtig dal en is erg sfeervol. Je komt hier echter niet naartoe voor het dorpje zelf. Het is juist vooral een uitvalsbasis voor de prachtige hikes die je hier kunt maken. Een van de mooiste hikes tijdens onze reis! Lees hier meer.

2.Gletsjer Perito Moreno

El Calafate-133

Deze indrukwekkende gletsjer ligt in het zuiden van Parque Nacional Los Glaciares. Je kunt deze gletsjer bezoeken vanuit het dorpje El Calafate in het zuiden van Argentinië en zo’n drie uur van El Chaltén verwijderd. De Gletsjer zelf is adembenemend en dat komt niet alleen door de grootte. Zo nu en dan vallen er stukken ijs af wat zorgt voor een bijzonder spektakel en een oorverdovend gedonder. Lees hier meer.

3.Bariloche

Bariloche-2

Bariloche met haar ontelbaar mooie meren en bergen heeft genoeg prachtige uitzichten om je een aantal dagen te vermaken, en neem een extra geheugenkaartje mee voor alle foto’s die je maakt! Zie hier meer van onze foto’s.

4. Iguazu Falls

Iguazu (13)

Net wanneer wij dachten dat wij niet meer zo snel onder de indruk zijn, bezoeken we de watervallen van Iguazu. Wouw! De ontelbare watervallen met als echte hoogtepunt de zogenoemde Devil’s Throat zijn met geen woorden te beschrijven. Zie hier meer van onze foto’s

5.De Mendoza-provincie

Roadtrip (114)

Mendoza, de hoofdstad van de gelijknamige provincie, is een mooie stad. Maar een rondreis door deze prachtige omgeving is ook zeker niet te missen. Prachtige bergen, mooie rivieren en ontelbaar veel activiteiten. Lees hier over de 5 dingen die je zeker niet moet missen over een bezoek aan deze provincie.

6.San Antonio de Areico

San Antonio (35)

Voorgaande laat zien dat er genoeg plekken zijn om de prachtige natuur van Argentinië te bewonderen. San Antonio de Areico is juist dé plaats om eens wat meer te ervaren van de cultuur van Argentinië, de gaucho-cultuur om precies te zijn. Lees hier meer.

7. Tango dansen in Buenos Aires

Buenos Aires (42)

Buenos Aires is een prachtige stad waar veel over geschreven kan worden. Voor mij is het toch vooral de stad waar ik verliefd ben geworden op de tango. De tango is overal, op straat, in cafés, shows en uiteraard genoeg mogelijkheden om het zelf te dansen. Een geweldige stad en de ideale plek om kennis te maken met deze prachtige dans.

handtekening

6 thoughts on “Must do: de hoogtepunten van Argentinië

  1. Wij hebben ook zelf mogen ervaren hoe mooi de natuur is in Argentinië.
    En inderdaad de afstanden maken het zeer de moeite waard.
    Voor ons is het een nieuwe weg geworden van reizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *