China: De Tiger Leaping Gorge

Dennis heeft er tijdens zijn wereldreis al veel opzitten, dus voor mij was er inmiddels geen ontkomen meer aan: een echte backpacker gaat op alle meerdaagse hikes die er (letterlijk) op zijn of haar pad komen. Ik  wilde ook graag een échte backpacker zijn, maar ik was over hiken toch wat minder enthousiast. Wat is er precies leuk aan om twee dagen lang over een smal pad op een hoge berg sjokken met 30 graden? Oh, en bergop natuurlijk. Het feit dat wanneer je eenmaal gaat lopen omkeren geen optie meer is maakte het vooruitzicht er ook niet beter op. Als jij op een uitgestorven bospad in de bergen vind dat je genoeg hebt gelopen is er niet bepaald een taxistandplaats binnen handbereik. Met een nepglimlach op mijn gezicht en drie liter water in mijn rugzak (want je zweet natuurlijk drie keer je eigen gewicht, dus veel water meesjouwen is een vereiste) begon ik ‘vol enthousiasme’ toch aan mijn eerste meerdaagse hike in the Tiger Leaping Gorge in China.

1172480_10201201516151872_867251386_o

Toegegeven: het duurde een paar uur (een lange paar uur, vooral voor Dennis) maar uiteindelijk heb ik toch ontdekt waarom dit zo fantastisch is. De uitzichten waren prachtig en het was voor het eerst dat ik het gevoel had het échte China te zien. De kennismakingen met de bevolking uit de lokale dorpen was ook heel erg leuk. Daarnaast voelt het als een enorme overwinning wanneer je na een dag hiken je uiteindelijke doel hebt bereikt. Als ik ergens dol op ben, is het wel een wedstrijd, tegen mezelf!

china-1294

Om de Tiger Leaping Gorge te kunnen bezoeken verbleven wij in het dichtbijzijnde dorpje Shuhe. Dit dorpje is een leuk alternatief voor het drukke en chaotische Lijang, een stad waar veel andere backpackers verblijven. Shuhe is een leuk , schilderachtig dorpje en het is het zeker waard om een dagje hier rond te lopen. We sliepen in de Maple Leaff Inn, dit het hotel was mooi, schoon en centraal gelegen. De aardige (Nederlandse) eigenaar heeft ons geholpen om het een en ander te regelen voor de hike en ons tips gegeven voor andere plekken in China die we nog gingen bezoeken. Zeker een aanrader dus! Vanuit het hotel regelden we het vervoer naar de Tiger Leaping Gorge en we konden onze grote backpacks daar tot de volgende dag laten liggen. Zoals eerder gezegd is de Tiger Leaping Gorge een tweedaagse hike, maar je hoeft je geen zorgen te maken om van tevoren een hotel op deze route te boeken. Er zijn voldoende gelegenheden om te overnachten tijdens de route en vaak is er nog genoeg plaats.

china-1292

De Tiger Leaping Gorge is een tocht van in totaal 16 kilometer verdeeld over 2 dagen. Het is een duidelijk pad dus een gids is niet nodig. Luister echter wel naar de reisadviezen! Soms kan het na flinke regen gevaarlijk zijn om deze paden te lopen en is het dus beter een paar dagen te wachten.

china-1379

china-1566

handtekening

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *