Lake District in Chili: 7 dagen, 4 backpackers, 1 auto

Onlangs hebben we ons in plaats van als backpackers stiekem als flashpackers gedragen. We zijn in Puerto Montt, Chili en besluiten om samen met onze twee Belgische vrienden voor 7 dagen een auto te huren om het Lake District en het eiland Chiloé te verkennen. Met een volle planning, veel enthousiasme en meer snacks dan bagage gingen wij vol goede moed op pad.

Lake District-210

We beseffen al snel dat we meer dan genoeg tijd hebben nu we ons niet meer hoeven houden aan bus tijden en we kunnen meer zien dan we hoopten. In het prachtige Lake District bezoeken we verschillende dorpjes, stoppen we bij een hoop indrukwekkende meren en maken we een (koude) hike door parque Nacional Huerquehue (wij kunnen het ook nog steeds niet uitspreken).

Lake District-78

Lake District-99

De dorpjes die we bezoeken zijn ook interessant. Er zijn hier vroeger veel Duitsers naartoe verhuist en de invloed is ook duidelijk te merken. Iemand een lekker stukje Bradwurst? Of Küchen?

Lake District-20

Een van de laatste stops in het Lake District is het dorpje Valdivia, ook weer een aangename verrassing. Aan de haven is een leuke vismarkt, maar wat deze vismarkt vooral leuk maakt is dat deze wordt omringt door zeeleeuwen die allemaal proberen een stukje vis te bemachtigen. We bezoeken in dit dorpje ook een oude onderzeeër waarbij ik vooral heb geleerd dat ik nooit op een onderzeeboot wil werken. Zo leer je nog eens wat!

Lake District-283

Lake District-363

Een auto huren in dit gebied geeft echt veel voordelen, het openbaar vervoer is erg beperkt hier en dankzij de auto hebben we de kans om veel te zien in een korte tijd. Het is wel echt een hele andere manier van reizen! Dingen die gebeuren wanneer je met vier personen veel in een auto zit:

  • De grootste problemen die we hebben gaan allemaal over de vraag welke muziek er wordt gedraaid in de auto. Blink 182 en Beyoncé gaan nu eenmaal niet samen. Michael Jackson is het antwoord op al onze problemen, want wie houdt er nu niet van Michael Jackson?
  • Binnen een dag ligt de auto al helemaal vol met broodkruimels, chipkruimels, modder, stof en papiertjes. Een auto schoon houden op een roadtrip is simpelweg onmogelijk.
  • Van een auto wordt je ongelofelijk lui. Wanneer het regent maken we gewoon vanuit de auto een foto en zijn we te lui om uit te stappen. En waarom zou je je tas volledig inpakken als je het ook allemaal los in de koffer kan gooien?

Na de eerste dagen met onze auto door het prachtige Lake District hebben gereden verlaten wij dit gebied en gaan we met ferry naar het eiland Chiloé in Chili. Hierover later meer.

Lake District-181

Lake District-508

handtekening

13 thoughts on “Lake District in Chili: 7 dagen, 4 backpackers, 1 auto

  1. leuk zoals je de voordelen en nadelen van de auto op vakantie beschrijft.
    en weer hele mooie foto’s ze staan weer op het bureaublad Dennis.

  2. Ziet er geweldig uit! Moet ook maf zijn om ineens allemaal Duitse woorden tegen te komen in… Chili. :p Die zeehond is trouwens echt te schattig! Heerlijke foto’s weer. 🙂 Ik heb jullie trouwens tussen mijn favoriete Instagrammers gezet in een nieuw artikel, want ik snap serieus niet waarom jullie niet veel meer volgers hebben met zulke mooie foto’s! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *