Ilha Santa Catarina: het paradijs van Brazilië

Ilha de Santa Catarina is een eiland gelegen aan de zuidkust van Brazilië. Het is ongeveer 54 kilometer lang en op het breedste punt 18 kilometer breed. Wanneer je dit eiland zoekt op de kaart valt vooral de enorme stad Florianopolis op. Misschien dat het daarom nog zo niet bekend is bij Europese reizigers en backpackers. Volgens veel media gaat daar op korte termijn verandering in komen: het is al jarenlang een populaire vakantiebestemming voor Brazilianen en inmiddels wordt het ook steeds populairder bij reizigers uit andere landen.

Florianopolis (25)

En terecht, want zodra je de stad Florianopolis uit bent belandt je direct in het paradijs. Ilha Santa Catharina is een prachtig eiland, veel groen, veel bergen, twee mooie grote meren en ontelbaar veel indrukwekkende stranden. Een van de populairste stranden is Praia Mole, een prachtig maar ook drukbezocht strand. Maar dat is zeker niet het enige strand die het bezoeken waard is. Zo ben je vaak slechts korte wandelingen over smalle paadjes verwijderd van prachtige kleine stranden verborgen tussen de heuvels zoals je ziet op onderstaande foto.Florianopolis (26)

Het leukste aan dit eiland vonden wij nog wel dat het zo lekker down to earth is. Het is een echt paradijs en deze keer gelukkig zonder de gigantische luxe hotels of grote resorts. Aan de stranden zitten af en toe slechts een aantal kleine en gezellige strandtentjes waar ze lekker drankjes en heerlijke verse visgerechten verkopen. Verder bestaat de achtergrond van het strand vaak vooral uit natuur, zoals het hoort. Er zijn op het eiland verspreid een aantal gezellige dorpjes waar genoeg keus is uit hotelletjes en hostels in verschillende prijsklassen. Allemaal relatief kleine hotels die niets afdoen aan de charme van het eiland.

Florianopolis (31)

Het echte paradijs vonden wij echter op het minder bezochte zuiden van het eiland. Hier ontdekten wij zonder twijfel ons favoriete strand: Praia Matadeiro. Ook dit strand ligt echt verborgen tussen de groene heuvels. Op het strand was een klein en gezellig restaurantje waar je heerlijk kon zitten en waar live muziek werd gespeeld. Een geweldige sfeer! Bij ons hotelletje hier in de buurt kregen we bij het ontbijt ook vaak gezelschap van klauwaapjes. Lieve, piepkleine aapjes (ze behoren tot de kleinste soort ter wereld) die heel schattig kunnen kijken en het stiekem gemunt hebben op de bananen bij ons ontbijt. Florianopolis (45)

DCIM104GOPRO

Na een heerlijke week relaxen, strand, wandelen en cocktails nemen we met pijn en moeite afscheid van dit prachtige eiland. Voor iedereen die ooit naar Brazilië reist: dit eiland is echt een aanrader!

handtekening

5 thoughts on “Ilha Santa Catarina: het paradijs van Brazilië

  1. Het is waar wat ze zeggen, de laatste loodjes wegen het zwaarst.
    Het ziet er weer prachtig uit die stranden.
    Nog even volhouden!!!

  2. Wow, dit eiland had mijn aandacht al eens getrokken maar nu helemaal. Weten jullie dat je er in het juiste jaargetijde er ook walvissen kan spotten. De warme waters zijn goede kraamkamer’s. Is dat nu ook? Chillse nog even

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *