Nicaragua: Het onontdekte Cañón de Somoto

Vanuit El Salvador reizen we door naar Nicaragua. We hebben de smaak van het avontuur te pakken en besluiten de gehele reis af te leggen met lokale chickenbussen. Zo gezegd, zo gedaan: 7 bussen, 4 douaneposten (je reist een deel door Honduras) en een taxirit later kwamen we aan bij onze eerste bestemming in Nicaragua: Somoto.

Somoto is een klein plaatsje die (nog) niet erg bekend is onder de reizigers, maar dankzij een tip van medereizigers hadden wij begrepen dat het zeker het bezoeken waard was. Vlak bij dit plaatsje ligt namelijk Cañón de Somoto. Dit is een diepe kloof bestaande uit rotsen gecreëerd door de rivier die onderin deze kloof stroomt. Gelukkig hebben wij naar hen geluisterd, want het was zeker de moeite waard! Wij hebben deze plek bezocht met een gids geboekt via ons hostel (dit koste $20,-) maar achteraf gezien hadden we dit ook best zelf kunnen lopen. Het is een beschermd nationaal park en je kunt een taxi pakken naar de entree, vanaf daar zijn er duidelijke en veilige paden om te bewandelen om deze mooie canyon tek un

Samen met een gids lopen we naar beneden aan het begin van de kloof, vanaf daar zwemmen we grotendeels de kloof door. Bij ons duurde dit wat langer dan normaal omdat Dierenvriend Dennis het tot zijn taak maakte om verschillende insecten van de verdrinkingsdood te redden door ze op te pakken uit het water en ze op de rotsen te zetten. Meerdere spinnen, krekels en andere insecten zullen hem eeuwig dankbaar zijn! Het laatste stuk leggen we af met de boot om ook nog in alle rust de mooie omgeving te bewonderen. Het is een mooie ervaring en we hadden ook hier weer een aardige gids die ons van alles vertelde over de kloof, de omgeving en de dieren die we tegenkwamen.

Moe, voldaan en een tikkeltje verbrand (het is hier bloedheet) keren we terug naar ons hotel om eens te gaan bekijken wat het volgende avontuur zal gaan worden!

handtekening

6 thoughts on “Nicaragua: Het onontdekte Cañón de Somoto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *