Griekenland: 1 dag in Athene

Voor veel mensen is Athene niet de eerste stad waar ze aan denken bij een stedentrip, en dat gold ook voor mij. Maar toen wij voor een overstap naar een van de zonnige Griekse eilanden (Santorini om precies te zijn) in Athene moesten zijn besloten we om hiervan dan ook maar meteen gebruik te maken. Ik ben erg blij dat we dat hebben gedaan want Athene heeft me echt enorm verrast! De stad heeft echt veel gezichten. Historische Griekse en Romeinse gebouwen, trendy buurten vol heerlijke restaurantjes, streetart en drukke winkelstraten: je kunt het allemaal terugvinden. Toegegeven: we zijn ook zeker door een aantal straten gelopen die een stuk minder gezellig waren, maar toch is Athene een stad die je niet mag overslaan bij een reis naar Griekenland. Heb jij ook een overstap of tijd voor een kort bezoek aan Athene? Dit zijn de drie dingen die je absoluut niet mag missen.

1. Akropolis van Athene

De Akropolis van Athene ligt op een 156 meter hoge tafelberg midden in de Griekse hoofdstad en is daarmee ook het hoogste punt van de stad.  De prachtige ruïnes zijn al gebouwd in de 6e eeuw voor Christus en zijn stuk voor stuk immense bouwwerken. Vanwege tijdgebrek hebben wij het nabijgelegen Akropolis museum overgeslagen, dit ligt vlakbij Akropolis zelf en daar liggen archeologische vondsten van de Akropolis en directe omgeving tentoongesteld, maar dit schijnt ook erg indrukwekkend te zijn. Handige tip: met een studentenkaart krijg je hier flink wat korting!

2. Het Olympisch stadion

Het Stadion Panathinaiko is het Olympisch stadion waar in 1896 de eerste Olympische spelen werden gehouden, ook in de Olympische Spelen van 2004 is het nog gebruikt. Het was echter hiervoor al ruim 2200 jaar in gebruik. In de Griekse oudheid vonden er ook al sportwedstrijden plaats in het stadion, toen echter in een andere constructie. De sportwedstrijden werden toen niet de Olympische Spelen genoemd, maar de Panatheense Spelen en vonden ook elke vier jaar plaats. Iedere vier jaar wordt hier nu de Olympische vlam ontstoken om daarna de reis te maken naar de huidige locatie van de Spelen. Meer van dit soort weetjes kun je leren van de audio tour die je alles leert over het stadion en de geschiedenis van de Olympische spelen.

3. Eten in Plaka

Sluit je dag af met een wandeling door de oude volksbuurt Plaka en ga lekker uit eten in de vele restaurants die deze wijk te bieden heeft. Naast restaurants zijn er ook allerlei kroegjes, veel winkeltjes en is het wandelen door deze mooie wijk al een attractie op zich.  De meeste straatjes staan vol met kleurrijke huisjes begroeit met planten en hier ervaar je tijdens je wandeling het echte Mediterrane gevoel. Wij hebben echt heerlijk gegeten hier! Plaka is erg bekend en populair onder de toeristen dus mocht je op zoek willen naar iets vergelijkbaars maar nog wat minder populair dan Plaka, ga dan naar de wijk Anafiotika aan de voet van de Acropolis.

Ben jij al eens in Athene geweest? Ik ben erg benieuwd wat je er van vond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *