Ecuador: Bibberen in Quilotoa

De zogenoemde Quilotoa loop in Ecuador is de naam voor de ringvormige weg die begint en eindigt in het plaatsje Latatunga. Het gebied ligt hoog in de bergen, het weer is er erg koud en wisselvallig, er is geen internet en vaak genoeg ook geen elektriciteit. Voor de luxe hoef je er niet te komen, maar toch is een bezoek aan deze prachtige omgeving weer een nieuw hoogtepunt in onze bijzondere reis. Deze weg voert die je door allerlei mooie, afgelegen dorpjes te midden van de Andesgebergte. Hoewel het vaak wordt aangegeven als een van de must do’s van Ecuador, is het gebied erg rustig en onontdekt. Het is een echte authentieke regio in Ecuador en niet te missen op de bucketlist van elke backpacker. Een bezoek aan dit gebied is alsof je teruggaat in de tijd.

Quilotoa (18)

Laguna Quilotoa
Met de bus worden we afgezet in het dorpje Quilotoa waar we de komende twee dagen zullen overnachten. Het dorpje bestaat uit één straat met daarin een paar huizen, kleine winkeltjes en hotels. De locals spreken hun eigen inheemse taal en dragen traditionele kleding. Wij verblijven in Hostal Cabanas, voor slechts €14 euro per nacht slaap je in een tweepersoons kamer inclusief diner en ontbijt. Dit is zeker aan te raden, aangezien er niet bepaald een brede keuze aan restaurants in de buurt zit. Dit dorpje ligt vlak naast het prachtige Laguna Quilotoa. Een prachtig en uniek kratermeer, wat zorgt voor een intens wow-moment.

Quilotoa (26)

Quilotoa (31)

Vanuit het uitzichtpunt kun je ook naar het meer zelf afdalen. Het afdalen zelf duurt een klein half uurtje, om weer omhoog te klimmen is ongeveer het dubbele. Maar het is het klimmen dubbel en dwars waard!

Quilotoa (68)

Quilotoa (95)

Hike Quilotoa – Chugchilan
Je kunt van en naar verschillende dorpjes hiken om zo meer van de omgeving te zien. Wij kiezen voor de 4 a 5 uur durende hike van Quilotoa naar het dorpje Chugchilán. De hike is veel bergop en bergaf lopen, dus het is echt een actieve wandeling. Ondertussen geniet je van prachtige uitzichten over het kratermeer, bergen en valleien en loop je tussen kleine dorpjes. Wat mij betreft is deze hike een echte aanrader, zo zie je echt wat van de omgeving! In tegenstelling tot wat ons werd verteld was er echter die dag geen bus terug van Chucchilán naar Quilotoa (de bussen rijden hier enkel wanneer ze zin hebben) maar wanneer je bereid bent ervoor te betalen is iedere dorpsbewoner ineens taxichaffeur. Voor €13,-  worden wij met zijn vieren weer teruggebracht naar ons hotel, waar we onszelf weer lekker op kunnen warmen voor de open haard! Tip voor deze hike: neem een wind- of regenjack mee, het kan ontzettend hard waaien en regenen)

Quilotoa (92) Quilotoa (75)

handtekening

9 thoughts on “Ecuador: Bibberen in Quilotoa

  1. Wat blijft jullie reis boeiend en wat zien jullie toch vele mooie plaatsen.
    Vooral het kleurrijke van deze mensen is geweldig om te zien.
    Prachtige foto’s Dennis en wat kun je boeiend schrijven Kim.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *