Ecuador: De perfecte reisdag, Poor man’s Galapagos

Zijn jullie er klaar voor om over een van onze allermooiste reisdagen van onze bijzondere reis door Centraal- en Zuid-Amerika te lezen? Ja? Goedzo. Hier komt het!  Na een geweldige dag op de Otovalo Markt, een bijzondere hike op de Cotopaxi vulkaan en een bezoek aan de indrukwekkende Quilotoa Loop dachten wij dat Ecuador niet beter kon worden. We hadden het fout. Als door bovenstaande dingen Ecuador al niet tot een van onze favoriete landen is benoemd, dan heeft een bezoek aan Isla de La Plata hier definitief voor gezorgd.

Puerto Lopez-187

Vanuit het kleine visserdorpje Puerto Lopez boeken wij een dagtour voor $40,- per persoon naar het eiland Isla de La Plata. Dit eiland, wat tevens een nationaal park is, wordt ook wel ‘Poor man’s Galapagos’ genoemd. Een bezoek aan dit eiland is namelijk een goed alternatief voor de Galapagos eilanden voor reizigers op een budget.

Puerto Lopez-129

Om 9 uur in de ochtend vertrekken wij met een boot richting het eiland. Het is walvissen seizoen (van midden juni tot midden oktober) dus tijdens de boottocht van een uur kijken wij geconcentreerd om ons heen in de hoop bultrugwalvissen te kunnen spotten. Lang hoeven we niet te zoeken. We zien verschillende walvissen en halverwege de rit springen er ook nog eens een tiental dolfijnen naast onze boot. Wouw! De walvissen komen slechts deels uit het water maar aangezien ze vrij dichtbij de boot zijn krijg je een goed beeld van hoe groot deze walvissen zijn, erg indrukwekkend.Puerto Lopez-14

Helemaal enthousiast van deze prachtige bezichtigingen komen we aan op het eiland. We worden begroet door een flink aantal nieuwsgierige zeeschildpadden en gekleurde vissen. Nadat de boot bijna is omgekieperd omdat iedereen erg enthousiast over de rand hangt om alles van dichtbij te kunnen bewonderen, is het tijd om het eiland te gaan bezoeken.

Puerto Lopez-58

Ook het eiland is geen teleurstelling, de bergachtige omgeving is prachtig! Er zijn twee routes om te wandelen: de zee-route en de vogel-route. Wij kiezen voor de tweede en ook hier zijn we weer enorm onder de indruk. Al snel zien we verschillende blauwpoot genten, ik hoopte al zo erg dat ik deze zou kunnen spotten tijdens onze reis! De vogels zijn totaal niet onder de indruk van ons en vinden het geen enkel probleem als wij van een meter afstand foto’s van ze maken. Het is parringseisoen dus we zien hoe de mannetjes een paringsdans maken naar de vrouwtjes waarbij ze ook veel geluid maken. Erg bijzonder om te zien!

Puerto Lopez-223

Puerto Lopez-354

Daarnaast spotten we ook de fregat vogel, mooie grote vogels. Tijdens het paringsseizoen blazen de mannetjes hun rode keelzakken helemaal op om indruk te maken op de vrouwtjes. Ook hier hebben we weer geluk! In een uithoek van het eiland zitten werkelijk honderden vogels. Sommige bomen hangen helemaal vol met nesten waarop zowel mannetjes als vrouwtjes zitten te broeden en we spotten ook verschillende kuikentjes, wat lief. We kunnen ons geluk niet op! Na de wandeling hebben we nog de mogelijkheid om rondom het eiland te snorkelen, waarbij we weer een hoop prachtige grote en gekleurde vissen spotten.

Puerto Lopez-271

Puerto Lopez-304

Moe maar voldaan stappen we weer terug in de boot en als klap op de vuurpijl zien we weer een walvis. Deze keer een die meerdere keren volledig uit het water springt, echt ongelofelijk bijzonder om te zien en een fantastische einde van een perfecte dag!

Puerto Lopez-357

Puerto Lopez-361

handtekening

12 thoughts on “Ecuador: De perfecte reisdag, Poor man’s Galapagos

  1. Onvoorstelbaar dat er zoveel verschillende dieren kunnen zijn en erg mooi vooral die ene met die blauwe poten.
    Maar die walvis springt er wel uit, gaaf dat jullie die gezien hebben.

  2. Wat ontzettend gaaf en bijzonder! Wow, die blauwpoot genten en walvissen! Wij zagen in mei ook walvissen in Patagonië, maar niet zoals jullie ze hebben gezien! Prachtige foto’s 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *