Costa Rica: De mini-Amazone in Tortuguero Nationaal Park

Afgelopen week waren we alweer drie maanden op reis in Midden-Amerika dat hebben we gevierd in Nationaal Park Tortuguero. Dit nationaal park kan het beste omschreven worden als een soort mini-Amazone met een mooie jungle en heel veel mogelijkheden om dieren te spotten. Wanneer je in het goede seizoen bent kun je ook schildpadden eieren zien leggen op het strand (helaas voor ons waren wij hiervoor net te laat). Ondanks het feit dat de prijzen niet helemaal passen bij een budget reis is het toch zeker een must-do om dit park te bezoeken wanneer je in Costa Rica bent.

Torteguero (37)

Asociación de Guias Tortuguero
De paden door de jungle zijn deze keer geen modderige wandelpaden maar prachtige rivieren en stroompjes. Het park is dan ook het beste te bezoeken met een kano of kayak (met een klein motorbootje kan ook, maar dat verstoord de dieren in het nationaal park dus dat zouden wij niet aanraden). Wij boeken deze keer een tour bij Asociación de Guias Tortuguero, een organisatie die zich inzet op de behoud van het natuur. Daarnaast doet deze organisatie er alles aan om te zorgen dat Tortuguero een veilige en aangename plek blijft voor toeristen. Om 6 uur in de ochtend stappen we in de kano en genieten we drie uur lang van mooie uitzichten, zien we verschillende apensoorten, vogelsoorten en luiaarden. De gids is een lieve man en erg enthousiast en liefdevol over het nationaal park waar hij is opgegroeid. We leren van hem vanalles over de lokale planten en dieren, een leuke biologieles!

Torteguero (26)

Torteguero (41)

Budgettips
Costa Rica is het meest toeristische land in Centraal-America en dit mooie en bekende nationaal park is daar geen uitzondering op. Dit samen met het feit dat het erg afgelegen is maken dat alles in het dorpje nog duurder is dan in de rest van het land. Voor de budgetreizigers onder ons dan ook een paar handige tips om de kosten een beetje te drukken:

  • Boek je hostel van tevoren. Op deze manier kun je rustig zoeken naar goedkoopste mogelijkheid voor overnachtingen.
  • Ga naar het park met het openbaar vervoer. Overal worden shuttles aangeboden maar het is absoluut niet moeilijk en zelfs nog leuker om met het openbaar vervoer naar het park te gaan, het scheelt echt enorm veel geld.
  • Neem van tevoren boodschappen mee. De boodschappen in Costa Rica zijn in het algemeen al vrij duur, maar in Tortuguero betaal je echt de hoofdprijs, vooral voor verse producten. Denk aan $3,- voor een fles water en $4,- voor brood. Dus wanneer je zelf wil koken of je eigen ontbijt wil meenemen kun je het beste boodschappen meenemen naar het dorpje.
  • Neem genoeg contant geld mee. Er is geen pinautomaat op Tortuguero en hoewel je soms met creditcard kan betalen kost dit vaak ook een hoop extra.
  • Wanneer je een tour boekt moet je vaak nog apart voor de entree betalen ($15,-). Naast de vele boottrips is er ook een kleine wandelroute in het park. Omdat je toch al entree hebt betaald en omdat de tours vaak maar een halve dag duren is het zeker een leuk idee om ook even te gaan wandelen in het park zelf.
    Torteguero (5)

handtekening

4 thoughts on “Costa Rica: De mini-Amazone in Tortuguero Nationaal Park

  1. Dennis en Kim wat gaat het toch snel alweer 3maanden dat jullie weg zijn en wat ,’n mooie reis hebben jullie mooie foto,s en die verslagen we lezen alles gr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *