Nicaragua: De magische Telica Vulkaan

Het was me in El Salvador al duidelijk gemaakt, maar hier in Nicaragua is het nog eens bevestigd: actieve vulkanen zijn echt een van de meest prachtige en bijzondere natuurverschijnselen op deze aardbol. Vanuit Leon bezoeken we de Telica Vulkaan en deze keer besluiten we er het maximale uit te halen: een tweedaagse tour waarbij je 10 minuten van de krater een tentje opzet en kampeert. Een zonsondergang en zonsopgang op de vulkaan, een indrukwekkende krater, een knus mini-tentje en marshmallows maken boven een zelfgemaakt vuur: ultiem genieten.

Telica-124

Vanuit de voet van de vulkaan wandelen we met een aantal van onze nieuwe vrienden en een gids twee uur naar boven. De wandeling zelf is niet al te zwaar, maar het sjouwen van 6 liter water, je eigen tent en bijbehorende slaapspullen geven deze tocht wel een uitdaging. Het is de eerste dag wat regenachtig maar dat alleen maar fijn: het is wat minder heet dan normaal. Vlak voor zonsondergang komen we aan op de plek waar we zullen kamperen, we zetten onze tent op en lopen zo snel mogelijk naar de krater. Het uitzicht is weer adembenemend: een grootse, diepe krater waar enorm veel rook (zwavel) uitkomt, kleurrijk gesteente en om ons heen een prachtig uitzicht op andere vulkanen en prachtige landschappen.

Telica-17

Telica-40

Na een gezellige avond en een korte nacht staan we om 4 uur s’ochtends weer bij de krater. We hopen wat lava te kunnen zien maar wat dit betreft hebben we ‘pech’. Ik kan me er niet druk om maken: ik ben genoeg onder de indruk van de mooie omgeving en deze prachtige tocht. We blijven even wachten en genieten van een mooie zonsopgang. Moe maar voldaan lopen we weer terug naar beneden.

Telica-29

Telica-122

Telica-76

Deze tour hebben we geboekt voor $35 dollar per persoon bij de non-profit organisatie Sonati Tours. Alle ‘winst’ wordt gespendeerd aan het behoud van de natuur. In dit bedrag zit het vervoer naar de voet van de vulkaan, een gids voor twee dagen en alle spullen die nodig zijn voor het kamperen: een tent, matjes en slaapzakken. Je moet wel nog je eigen water en eten meenemen, maar zelfs dan is het veruit de goedkoopste organisatie om deze tour te doen en daarnaast investeer je het geld ook nog eens op de goede manier, een aanrader dus.

handtekening

6 thoughts on “Nicaragua: De magische Telica Vulkaan

  1. Wat super! en we krijgen bijna medelijden met jullie, haha. Wel helemaal geweldig dat er door jullie zoveel ondernomen word en dat er dan toch ook na gedacht wordt over de goede dingen. Heel mooi al deze verhalen met de mooie prenten erbij, dat maakt het geheel compleet. Hopen snel weer van jullie te horen. We gaan jullie nu toch echt al missen, al drie maanden zo ver weg, maar wetende dat jullie het fijn hebben en elkaar maakt het wel iets makkelijker. heel veel liefs uit Oss. papa en Corina xxx

    1. Aah wat lief, dankjewel! Laten we snel weer skypen en als jullie ons niet meer langer kunnen missen: kom lekker deze kant op 😉 Liefs

  2. Weer mooie foto’s en een leuk verhaal!
    We hebben een vulkaanbezoek ook maar toegevoegd op onze Bucketlist!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *