Wereldwonderen: De Chinese Muur

Hoewel we veel verschillende wensen hebben, hebben we gelukkig als reisduo zijnde een belangrijk punt gemeen: wij willen allebei graag alle 7 wereldwonderen zien!  In 2012 hebben we de Taj Mahal kunnen bewonderen. In de zomer van 2013 konden we ook de Chinese muur van onze bucketlist afstrepen. Ook hier hadden we weer hoge verwachtingen, en ook hier waren deze volledig vervuld.

China-497

Vanuit Beijing worden er verschillende dagtrips georganiseerd naar de Chinese Muur, maar er zijn uiteraard veel andere plaatsen waar vanuit je de muur kan bezoeken. Vanuit Beijing heb je in ieder geval enorm veel verschillende opties. De Chinezen kiezen vaak voor de beroemdste, best bereikbare en meest bekende plek: Badaling. Dit betekent echter ook dat het hier barst van de toeristen en het enorm druk is.

Zelf zijn wij gegaan met de organisatie Great Wall Adventure. Zij bieden verschillende opties aan om de muur te bezoeken variërend van dagbezoeken tot meerdaagse hikes inclusief kamperen bij de Chinese Muur. Wij kozen voor een volle dagtrip waarbij je over een flink stuk van de muur kan wandelen. Op deze manier kun je een groot stuk van de muur zien en de omgeving gezien. Wij kozen voor een route die begon in Tin Shan Ling, van hieruit kon je open over gerestaureerde stukken muur maar ook over niet-gerestaureerde stukken muur. Leuk om het allebei eens te kunnen bewonderen! Aan het einde van je looproute staat vervolgens weer een bus  op je te wachten om je op te halen en terug te brengen naar het begin van de route.

De wandeling zelf moet je niet onderschatten, er zit flink wat klim en klauterwerk in, wat ook wel duidelijk te zien is aan mijn steeds roder wordend hoofd op de foto’s. Dit is het echter 100% waard. Door de wandeling zie je allerlei stukken van de muur en kun je verschillende prachtige uitzichten bewonderen. De omgeving is echt adembenemend. Daarnaast was het enorm rustig op dit stuk van de muur, wat natuurlijk ook alleen maar mooi was! Ik zou deze trip dan ook zeker aanraden.

De Chinese Muur kunnen we vast afstreoen!

China-405

China-363

1 thought on “Wereldwonderen: De Chinese Muur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *