Wereldwonderen: de Taj Mahal in India

Hoewel Dennis en ik beide veel verschillende dingen op onze bucketlist hebben staan, hebben we ook één belangrijk punt gemeen: wij willen allebei graag alle 7 wereldwonderen zien. De eerste hebben we in de zomer van 2012 al kunnen afstrepen: tijdens onze reis door India hebben wij de Taj Mahal bezocht. We hadden er hoge verwachtingen van en ons bezoek heeft alle verwachtingen zonder twijfel vervuld!

agra, taj mahal-150

Voor de goede orde even wat feitjes: de Taj Mahal staat in Agra, India. Het is gebouwd tussen 1632 en 1648 door de 5e keizer van het toenmalige Mogolrijk Siah Jahan ter ere van zijn geliefde vrouw, Mumtaz Mahal. Zijn vrouw is na een huwelijk van 17 jaar gestorven bij de bevalling van haar 15e kind. Op haar sterfbed beloofde Siah Jahan haar dat hij nooit meer een kind zou verwekken bij een vrouw en dat hij voor haar het mooiste gebouw ter wereld zou laten bouwen. De man besteedde zoveel tijd, energie en liefde in het project dat het uiteindelijk zijn ondergang werd, hij heeft het gebouw enkel nog kunnen bewonderen vanuit de gevangenis aan de overkant van de rivier.

agra, taj mahal-26

agra, taj mahal-89

Het is natuurlijk niet verrassend dat wanneer je de Taj Mahal gaat bezoeken je niet de enige bent. Met jou zijn er dagelijks duizenden bezoekers die het prachtige masoleum komen bewonderen. Toch heb ik me er tijdens het bezoek niet aan geërgerd, ik was te diep onder de indruk van de Taj Mahal en het is niet meer dan logisch dat het zo druk wordt bezocht. Er waren echter ook veel Indiase toeristen die met ons op de foto wilden (vooral de toeristen uit de kleine dorpjes, die zelden tot nooit blanke mensen hebben gezien). Dat is de eerste paar keer best leuk, maar wanneer de rij met mensen die met ons op de foto wilden nog langer was dan de rij voor de ingang van de Taj Mahal ging de lol daar toch een beetje vanaf. Buiten ons modellenwerk hebben wij er ons echt uren vermaakt in en om het prachtige paleis en de bijbehorende tuin die al even indrukwekkend is. Wij begrijpen in ieder geval 100% waarom dit 1 van de 7 wereldwonderen is!

agra, taj mahal-158

handtekening

2 thoughts on “Wereldwonderen: de Taj Mahal in India

  1. Mooi geschreven en helemaal mee eens! Het is er prachtig en ondanks alle drukte blijft het betoverend… De datum van de bouw moet je alleen even aanpassen, ze zijn niet in 1932 begonnen met de bouw maar in 1632 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *