Must do: de hoogtepunten van Guatemala

Na ruim een maand in Guatemala te hebben doorgebracht is het tijd om afscheid te nemen van dit prachtige land. We gaan verder naar het zuiden reizen om te zien wat Centraal-Amerika nog meer voor moois te bieden heeft. Voor we verder gaan willen we jullie toch nog even dólgraag vertellen wat naar onze mening de hoogtepunten van Guatemala zijn:

7.      Antigua

Antigua-18

Antigua is een koloniale stad die bekend staat om haar kleurrijke centrum met veel prachtige Spaanse barok-architectuur en indrukwekkende ruïnes van oude kerken. Het oude centrum is, zoals veel mooie centra, aangewezen als UNESCO World Heritage. Ondanks het feit dat het een vrij toeristisch dorpje is, is het zeker een bezoek waard: het centrum is prachtig en de koffie die we hebben gedronken in dit plaatsje is zonder twijfel de beste koffie die we ooit hebben gedronken.

6.        San Pedro La Laguna

Foto (8)

Dit dorpje aan het meer Lago Atitlan is waar wij een taalcursus hebben gevolgd en zodoende ruim drie weken zijn verbleven. Wij zijn verliefd geworden  op dit mooie dorpje en haar fijne bewoners en wij zullen deze geweldige tijd nooit vergeten. In de straten aan het meer zijn genoeg voorzieningen voor backpackers die hier vaak allemaal langer blijven hangen dan gepland is: van een uitgebreid assortiment aan restaurants tot leuke winkeltjes en genoeg taalscholen. Wat verder bovenop in de berg vind je het lokale leven met veel christelijke activiteiten en een drukke maar gezellige markt.

5.      De goedkope taalcursusen

Foto (53)

Guatemala is zonder twijfel een van de goedkoopste landen ter wereld om Spaans te leren. Wanneer je in Guatemala bent en even tijd hebt raadt ik iedereen ook zeker aan om wat lessen te volgen. Het is dé kans om Spaans te leren voor een fractie van de prijs van wat het in Nederland zou kosten. Daarnaast een mooie gelegenheid om meer te leren over het land en de cultuur. Lees hier meer.

4.      Lago Atitlan

san pedro-355

Lago Atitlan is een kratermeer en het grootste meer van Guatemala. Het meer is werkelijk een plaatje! Er omheen liggen verschillende dorpjes met elk hun eigen karakter die zeker het bezoeken waard zijn. De omgeving hier is een omgeving waar je maanden zou kunnen blijven zonder je te vervelen.

3.      De locals en hun cultuur

San Pedro (187)

De meeste inwoners van Guatemala stammen af van de Maya’s en dat geeft een prachtige en unieke cultuur. Er wordt in Guatemala, naast Spaans, maarliefst 22 verschillende inheemse talen gesproken en elke regio heeft haar eigen tradities. De locals dragen vaak traditionele kleding, vooral de vrouwen, en dit zorgt voor een extra kleurrijk straatbeeld. In onze tijd in Guatemala hebben wij veel geleerd over hun tradities en daar zijn we erg dankbaar voor!

2.      Tikal

Flores (41)

Tikal is een van de grootste steden ten tijde van de klassieke Maya-tijd en prachtige ruïnes zijn daar nu nog het bewijs van. Daarnaast ligt Tikal midden in de groene jungle wat het wandelen van A naar B een groot avontuur maakt. Tikal is werkelijk prachtig en mag zeker niet overgeslagen worden tijdens een reis naar Guatemala. Lees hier uitgebreid over onze ervaringen.

1.      Semuc Champey

Semuc Champey (91)

Als mensen aan ons vragen wat onze favoriete bestemming in Guatemala was, zijn we het er beide unaniem over eens: Semuc Champey. Dat is niet alleen omdat het natuurreservaat zelf (azuurblauwe poelen natuurlijk gevormd boven een rivier) prachtig is. De omgeving is ook werkelijk adembenemend en wij zijn het er zonder twijfel over eens dat dit de allermooiste plek in Guatemala is!

handtekening

3 thoughts on “Must do: de hoogtepunten van Guatemala

  1. We hopen dat el salvador net zo’n leuke ervaring wordt als guatemala. Je kunt je nu in ieder geval verstaanbaar maken.

  2. Hoi Kim en Dennis,
    Wat een prachtige reis! Hele mooie foto’s, lijkt wel een reiscatalogus.
    Geniet ervan en op naar nog veel meer mooie nieuwe plaatjes!
    Groetjes
    Maarten, Jolanda, Froukje en Jort

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *