Chili: 5x must do in Santiago

Santiago is de hoofdstad van Chili en mede vanwege haar ligging is een bezoek aan deze stad tijdens een reis door Chili haast onvermijdelijk. Waarom zou je ook? Santiago is een bruisende stad met een leuke sfeer, indrukwekkende architectuur en meer dan genoeg te doen om jezelf te vermaken. Vandaag 5 dingen die je niet mag missen tijdens een bezoek aan deze leuke stad.

1. Plaza de las Armas

Dit is het centrum en het symbolische hart van Santiago. Rondom het mooie en gezellige plein staan allerlei imposante gebouwen die het bekijken waard zijn. Op het plein zelf is het heerlijk om even op de bankjes tussen de bomen te zitten en te genieten van het dagelijkse lokale leven.

Santiago-15

2. Barrio Paris – Londres

Deze kleine buurt bestaat uit twee kleine, knusse straatjes met kinderkopjes. Deze mooie straat heeft weinig verkeer, wordt omgeven door prachtige huizen en gebouwen met Europese architectuur en staan vol kleurrijke bomen. Een mooie en fijne plek om te genieten van een lekkere lunch. Wanneer je hier bent bezoek dan ook Londres 38. Dit gebouw werd in de tijd van de dictatuur (1974 – 1990) door de geheime dienst gebruikt als martelcentrum en is nu een indrukwekkend monument.

santiago-82

3. Verse vis eten op de lokale markt

Op de markt in Santiago wordt niet alleen vis verkocht, maar zijn er ook genoeg restaurantjes om verse vis te proeven en dat nog ontzettend goedkoop ook! Een gezellig en leuke plek vol lokale tradities en heerlijk eten, genoeg redenen om een bezoek aan de markt niet te missen.

santiago-127

4. Geniet van het uitzicht op Cerro San Cristóbal

Vanuit het centrum van Santiago gaat er elke 10 minuten een lift naar de top van de heuvel genaamd San Cristóbal. Vanaf hier heb je prachtig uitzicht over de stad en de nabijliggende bergen. Wanneer je tijd over hebt is er genoeg om jezelf op deze heuvel te vermaken. Er zijn zwembaden, een dierentuin en een botanische tuin voor wanneer je even toe bent aan meer natuur.

santiago-104

5. Museo de la Memoria y los Derechos Humanos

Dit indrukwekkende museum vertelt alles over de Pinochet-dictatuur in de periode 1973-1990. Je leert hier over de mensenrechten schendingen en grootschalige ‘vermissingen’ in deze periode. Het is heftig om alles te leren over de ruim 40.000 slachtoffers maar het museum legt het op een mooie, duidelijke en respectvolle manier uit.

santiago-89

handtekening

4 thoughts on “Chili: 5x must do in Santiago

    1. Dat zijn altijd de beste gidsen natuurlijk! Ik ben benieuwd wat je allemaal hebt gezien en gedaan daar. Daar komt binnenkort vast wat over op Traveljunks neem ik aan 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *