Bolivia: het Amazone-gebied van Madidi Nationaal Park

Na ruim een maand vrijwilligerswerk in Bolivia werd het tijd om het reizen weer op te pakken. We pakken een nachtbus naar een klein en afgelegen dorp in Bolivia: Rurrenabaque. Dit dorp ligt midden in de Amazone en is de toegangspoort naar het bijzondere Madidi Nationaal Park. Dit beschermde natuurgebied ligt te midden van het Amazone-gebied en omvat maarliefst 18,958 vierkante kilometer. Het is daarmee een van de grootste beschermde gebieden ter wereld. Het is daarnaast ook het park met de meeste biodiveristeit ter wereld.

Rurre-20
Rurre-64Drie dagen lang maken we (uiteraard met gids) veel wandelingen door de prachtige jungle. We bewonderen de vele kleuren groen, de interessante bomen, bloemen en planten die er groeien. We spotten verschillende soorten apen en zwemmen tussen de piranha’s en kaaimannen in de rivier. We spotten gigantische insecten en verleggen onze grenzen door allerlei dingen te proeven uit de jungle. Zo eten we van een plant die als basis wordt gebruikt voor verdovingen, een mini-stukje van een klein blaadje zorgt er al voor dat onze halve tong tijdelijk verdooft is. We proeven van verschillende tropische vruchten en we drinken (heerlijk koud) water geconserveerd door een boomstam. Als klap op de vuurpijl eten we termieten van een boom. Iets wat de inheemse bevolking al sinds jaar en dag doet omdat ze gezond zijn en een muntsmaak hebben.
Rurre-243

Rurre-250In de avonden vermaken we onszelf door zelf sieraden te maken van de producten die we in de jungle vinden. Ik zelf ben hier niet zo goed in maar de gids was vastberaden mij volledig te decoreren. Ik kwam terug uit de jungle met een armband, een ketting, een ring én oorbellen en dit allemaal van 100% natuurlijke producten.

Rurre-55

Rurre-107Eenmaal terug in Rurrenabaque missen we meteen de constante geluiden van insecten en apen en de heerlijke frisse lucht zoals die alleen in de jungle kan zijn. Het Amazone-gebied willen we zeker in de toekomst nog vaker gaan bezoeken en verder gaan ontdekken!

handtekening

5 thoughts on “Bolivia: het Amazone-gebied van Madidi Nationaal Park

  1. Zo zie je maar hoe je je grenzen verlegd, dit zouden jullie van te voren niet hebben kunnen bedenken dat je allerlei dingen uit de natuur gaat eten en gebruiken.
    En hoe jullie nu zo van de natuur zijn gaan houden, deze reis heeft jullie al op hele andere gedachte gebracht, heel bijzonder.
    en voor sierraden hoef je niet meer naar de juwelier maar naar het bos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *