Bolivia: drie dagen op een andere planeet

Onlangs publiceerden wij al een post met een aantal bijzondere foto’s van het prachtige natuurgebied (rondom) Salar de Uyuni. Wij vonden dit gebied zo ontzettend mooi dat we er niet één maar twee blogposts aan wijden. Vandaag vertel ik je wat meer over hoe ons bezoek aan dit natuurgebied eruit heeft gezien.

Salar de Uyuni (3)

Salar de Uyuni is in principe de naam van de grootste zoutvlakte ter wereld ( 10.582 vierkante kilometer). Vanuit het kleine en afgelegen dorpje Uyuni kun je echter ook een driedaagse tour boeken waarbij je met een jeep niet alleen deze indrukwekkende zoutvlakte bezoekt maar ook twee volle dagen spendeert in Reserva Nacional de Fauna Andina Eduardo Abaroa. Een beschermd natuurgebied met zoveel bijzondere uitzichten dat het voelt alsof je op een andere planeet bent beland.

Salar de Uyuni (82)
Salar de Uyuni (99)Het gebied is te groot om goed te voet te kunnen verkennen, dus drie dagen lang zit je vooral veel in een jeep terwijl je op verschillende bijzondere plekken stopt. Je rijdt alleen maar op onverharde wegen met de meest onwerkelijke uitzichten. Van natuurlijke warmwaterbronnen en gekleurde laguna’s tot uitgestrekte grasvlaktes, van rokende geisers tot indrukwekkende vulkanen. Het lijkt alsof alle bijzondere natuurverschijnselen in een park zijn gestopt.

Salar de Uyuni (30)

Salar de Uyuni (110)

De driedaagse tour inclusief eten, drinken, overnachtingen, entreegelden en gids kost ons omgerekend €138 euro per persoon. Relatief erg goedkoop en elke euro waard! Onze eerste overnachting is in een erg simpel hotel, maar onze tweede overnachting is een leuke verrassing: we slapen in een hotel bijna volledig gemaakt van zout.

Salar de Uyuni (135)

Salar de Uyuni (173)

Tips voor een meerdaagse tour:

  • In Uyuni zitten ontelbaar veel reisorganisaties en het verschil in kwaliteit is aanzienlijk. Luister dus zeker naar adviezen van medereizigers, reviews op internet of aanbevelingen in reisgidsen. Wij hebben onze tour geboekt bij Cordillera Traveller en waren erg tevreden!
  • Bereid je voor op hoogteziekte en extreem weer.
  • Vraag aan je reisorganisatie om een slaapzak toe te voegen in het pakket, de hotels waar je slaapt liggen erg hoog (lees: het kan koud worden s’nachts) en de hotels zijn niet verwarmd.
  • Vraag aan je reisorganisatie of je de tour andersom mag doen. Zo ontloop je de andere toeristen, slaap je de tweede nacht in het luxere hotel en heb je de mogelijkheid om de zon op te zien komen op de zoutvlaktes, een onvergetelijke ervaring!

handtekening

8 thoughts on “Bolivia: drie dagen op een andere planeet

  1. Lijkt me echt zo mooi dat! Hoe hoog ligt het dan? Ik ben ooit eens op 4300 meter geweest en kreeg me toch een hoofdpijn. Heel anders dan normaal, alsof mijn hersenen steeds groter en groter werden. Nu ik zelf op 2600 meter hoogte woon zal ik er de volgende keer misschien iets minder last van hebben.

  2. Dat hotel zal wel veel zouteloze kritiek over zich heen krijgen 😉

    Maar wat een prachtige landschappen daar. Ik krijg gewoon zin om zo snel mogelijk ook naar Zuid-Amerika te reizen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *