Bliksembezoek aan Uruguay

Uruguay is een klein land tussen Argentinië en Brazilië. Het land zelf is geen reisbestemming op zich (althans, niet als je daarvoor de halve wereld over moet reizen). Het ontbreekt aan spectaculaire bezienswaardigheden zoals andere Zuid-Amerikaanse landen ze hebben, daarnaast is het ook veruit het duurste land van Zuid-Amerika. Natuurlijk is het wel een leuk land om kennis mee te maken als je er toch in de buurt bent. Tijdens onze reis door Zuid-Amerika brengen wij een bliksembezoek aan dit land, slechts 6 dagen zijn we in Uruguay. Dit is wat we hebben gezien:

1.Colonia del Sacramento

Colonial de Sacramento-18

Colonia del Sacramento is een eeuwenoud klein stadje wat vroeger vooral werd gebruikt als tussenstop om allerlei waardevolle producten van Europa naar Argentinië te smokkelen. En het oude centrum is sinds die tijd onveranderd gebleven. Het oude centrum is inderdaad schilderachtig mooi en leuk om te bezoeken. Het alleen ook wel erg klein dus binnen een paar uurtjes heb je het allemaal wel gezien. Na één dag gaan we daarom alweer naar onze volgende bestemming: Montevideo.

Colonial de Sacramento-42

2. Montevideo

Montevideo-11

Montevideo is de hoofdstad van Uruguay. Het is groot genoeg om voorzien te zijn van alle faciliteiten die je graag ziet in een stad (inclusief een mooi strand) maar niet zo groot en druk als bijvoorbeeld Buenos Aires. Net als buurland Argentinië staat Uruguay bekend om haar heerlijke vleesgerechten en er zijn genoeg goede restaurants om dit volop uit te proberen. Daarnaast heeft het ook een mooi, oud centrum. Kortom: een leuke stad om een aantal dagen door te brengen.

Montevideo-30

3.Punta del Este

Punta del Este-11

Punta del Este is wat Sant-Tropez is voor Frankrijk. Het populairste strand van Uruguay waar ook veel beroemdheden hun vakantie vieren. Een mooi strand en een gezellig stadje!

handtekening

6 thoughts on “Bliksembezoek aan Uruguay

  1. Uruguay, stond ook op onze planning, maar was helaas niet meer haalbaar, dus met jullie verhaal en foto’s hebben wij het toch gezien!

  2. Uruguay is inderdaad leuk! Ben ooit op de eerste 2 plaatsen geweest, maar toen was het juli dus winter. In de zomer lijkt het me fijner, maar ook toen was het mooi natuurlijk 🙂

    1. Ja in de zomer is het erg leuk om de stranden te bezoeken en lekker te gaan zwemmen. Daarentegen was het in het hoogseizoen ook erg druk en duur. Allebei de opties hebben dus zo hun voor- en nadelen denk ik zo.

  3. Hoewel ik met je eens ben dat Uruguay geen topattractie heeft als sommige andere landen in Zuid-Amerika. Toch is Uruguay als 1 van de topbestemmingen van 2016 bestempeld door de Lonely Planet.

    Volgende keer een mailtje sturen als je in de buurt bent. Altijd in voor een drankje met mede-Nederlanders on the road.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *