Argentinië: vrijwilligerswerk bij Workaway

Na in een korte periode flink wat afstanden te hebben afgelegd hebben we beide even zin om voor een week of twee op dezelfde plek te blijven. We besluiten dat dit het ideale moment is om vrijwilligerswerk te doen voor Workaway. Zo gezegd zo gedaan!

Workaway is een soort uitwisselingsproject tussen boeren en vrijwilligers. Wanneer je je aanmeldt betaal je eenmalig een lidmaatschap (voor twee personen was dit €37) voor twee jaar. Je krijgt dan toegang tot de zogenaamde ‘host list’. Een lijst met allerlei informatie en contactgegevens van mensen die op zoek zijn naar vrijwilligers. Voornamelijk zijn dit mensen die wonen op boerderijen en bij hun dagelijks werk wel een handje hulp kunnen gebruiken. In de ruil voor 5 uur werk per dag krijg je een verblijfplaats en eten. Een leuke deal en een leuke manier om te reizen.

Wij komen al snel in contact met een Nederlands stel dat een aantal jaar geleden naar San Rafael, Argentinië is verhuist en hier een grond van ruim 4 hectare heeft gekocht. Op dit stuk grond hebben ze een prachtige boerderij gebouwd. Ze wonen hier samen in gezelschap van 4 honden en een kat en zoeken af en ze toe hulp met het onderhoud van hun grond. Omdat mijn boerderijskills helaas niet zo ontwikkeld zijn (dat is mooi uitgedrukt voor: ik kan niks) houd ik mezelf voornamelijk bezig met het harken en af en toe wat tuinieren. Ik heb geleerd dat ik dit laatste erg leuk vind! Dennis is overal en nergens aan het klussen samen met de eigenaar. Het werk is fysiek behoorlijk intensief maar we krijgen er ook echt wat voor terug. De boerderij is prachtig en ligt midden in de natuur. We hebben een grote eigen kamer met werkelijk het fijnste bed waar we de afgelopen tien maanden in hebben geslapen. Als klap op de vuurpijl krijgen we ook echt heerlijk en gezond eten.

Workaway-4

10 dagen lang werken we in de ochtend flink door, klagen daarna even over de spierpijn en genieten vervolgens vooral van de rust en de prachtige omgeving. We zwemmen in het zwembad en we delen onder het genot van een wijntje reisverhalen met het stel wat hier woont die zelf ook al veel van de wereld hebben gezien. Een leuke en bijzondere ervaring die nog maar eens bevestigd dat vrijwilligerswerk een echte leuke toevoeging is op het reizen!

handtekening

2 thoughts on “Argentinië: vrijwilligerswerk bij Workaway

  1. Gaaf dat jullie iets gedaan hebben met workaway. Was het moeilijk om uiteindelijk iets te vinden?
    Ik wil graag ook via workaway vrijwilligerswerk doen na mijn afstuderen (nog een paar maanden) en vind het leuk om ervaringen hiermee te lezen 🙂

    1. We hadden de dag dat we ons hadden aangemeld 4 berichtjes gestuurd en bij twee ervan konden we terecht, en dat terwijl we echt last minute mailtjes stuurde. We konden ook bij onze favoriete terecht dus het was echt zo geregeld! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *