Argentinië: kennismaken met de gaucho’s

San Antonio de Areco is een klein, schilderachtig dorpje zo’n drie uur rijden van Buenos Aires in Argentinië. Het ligt te midden van een enorme omgeving van estancias (grote boerderijen) en veel gaucho tradities zijn hier nog bewaard beleven. Gaucho is de benaming voor de traditionele veehoeders van Zuid-Amerika, een soort cowboys dus!

San Antonio (48)

Het dorpje zelf is echt een aangename verrassing. Een mooi, kleurrijk en rustig dorpje vol gezellige terrasjes en mooie architectuur. Bij het dorp ligt ook een gezellig park. Hier is vaak een marktje te vinden of worden traditionele dansen beoefend. Daarnaast barst het van de Parillas. Restaurants waar verschillende soorten gegrild vlees worden geserveerd. Een van de specialiteiten van Argentinië en een must om te proeven wanneer je er bent.

San Antonio (10)

San Antonio (15)

 Wanneer je in San Antonio de Areco bent is een bezoek aan een estancia natuurlijk ook een must. Samen met mijn familie (die ons in Argentinië een paar weken zijn komen opzoeken) bezoeken wij estancia Cinacina. Een prachtige boerderij net buiten het dorpje. Om de ervaring compleet te maken gaan we de omgeving van de boerderij bewonderen te paard. Niemand van ons heeft eerder paardgereden dus het duurt eventjes voor we allemaal op het paard gehesen zijn. Maar wanneer we eenmaal zitten is het hartstikke leuk! Een mooie ervaring en een leuk dorp om kennis te maken met de Gaucho-cultuur.

San Antonio (23)

San Antonio (24)

San Antonio (31)

San Antonio (26)

San Antonio (36)

handtekening

6 thoughts on “Argentinië: kennismaken met de gaucho’s

  1. San Antoinio de Areco, was inderdaad een erg mooi dorpje, het was daar 35 graden. Het paardrijden was een hele mooi ervaring, enige nadeel de muggenbulten, maar ja je moet er iets voor over hebben.

    1. Ja echt een hele leuk, sfeervolle stad! Een beetje toeristisch natuurlijk, maar ik vond dat echt totaal niet storend. Het bleef alsnog authentiek 🙂 Zeker leuk om te bezoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *