Argentinië: 5x doen rondom Mendoza

Mendoza is een stad in het oosten van Argentinië en een van de grootste steden van het land. De stad zelf is heerlijk om te bezoeken, vooral omdat het totaal niet voelt alsof je in zo’n grote stad bent. Mendoza bestaat uit brede straten vol met bomen. Genoeg heerlijke koffietentjes en restaurants en ontelbaar veel mooie pleinen. Maar Mendoza bezoek je vooral voor de leuke omgeving. Er is meer dan genoeg te doen om jezelf te vermaken. Bij deze 5 dingen die je niet mag missen tijdens een bezoek aan de Mendoza-provincie.

1.Wijn proeven in Maipú

Mendoza (2)

De Mendoza regio is vooral bekend om haar wijnen. Een busritje van 20 minuten brengt je vanaf Mendoza naar het dorpje Maipú waar een hoop wijngaarden zitten. Het leukste is om een fiets te huren waardoor je in één dag gemakkelijk meerdere wijngaarden kan bezoeken. Je kunt langsgaan voor een lekkere lunch, een rondleiding of uiteraard om wijn te proeven. Onze favoriet was de historische wijngaard DiTomasso. Een prachtige boerderij, een interessante rondleiding en heerlijke wijnen!

2.Puente del Inca

Roadtrip (104)

Deze brug is door de natuur zo gevormd en de bijzondere kleuren komen door het zwavelzuur. Een indrukwekkend natuurlijk wonder!

3. Parque Nacional Aconcagua

Roadtrip (99)

Dit nationaal park draait om Cerro Anconcagua, met 6962 meter de hoogste bergtop van Zuid-Amerika! Je kunt met georganiseerde meerdaagse trekkings en speciaal materiaal de top bereiken, maar dat vonden wij toch iets te veel van het goede. Gelukkig zijn er ook genoeg uitzichtpunten om deze mooie berg te kunnen bewonderen!

4.Barreal

Roadtrip (74)

Het dorpje Barreal is op zichzelf niet heel bijzonder, maar de omgeving is prachtig! Het wordt omringt door prachtige bergen en vanuit de rand van het dorpje heb je hier een heel mooi uitzicht op. Vlakbij Barreal ligt Parque Nacional Leoncito, een uitgedroogd meer en nu een gigantische vlakte. Prachtig om te zien!

5. Cacheuta

Na een aantal dagen volop de toerist uithangen is niets zo lekker als even relaxen en afkoelen bij deze prachtige zwembaden. Er zijn verschillende warme en koude baden, bubbelbaden, plekken om te BBQ’en en natuurlijk ook genoeg plek om lekker te zonnen.

Mijn familie was op bezoek en om in korte tijd zoveel mogelijk te zien hebben we bijna alle bovenstaande plekken met de auto bezocht. Erg leuk want zo konden we stoppen waar we wilden. Zoals zo vaak met backpacken is de weg naar dingen toe net zo interessant. Daarom sluit ik af met een paar foto’s van de mooie dingen die we onderweg hebben gezien.

Roadtrip (20)

Roadtrip (27)
Roadtrip (60)

Roadtrip (28)

Roadtrip (121)

handtekening

7 thoughts on “Argentinië: 5x doen rondom Mendoza

  1. we zijn ook nog wezen raften met de mannen waaruit we onze vader 3 keer uit water hebben moeten vissen.
    de vrouwen moesten bij komen van uhm….. ze genoten van de zon en verschillende zwembaden.haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *