Guatemala: Aprender Español in San Pedro la Laguna

Na ruim 4 weken met handen en voeten proberen te communiceren met de locals werd het toch hoog tijd voor ons om een woordje Spaans te gaan leren. Hoe toevallig dat we net in het land waren waar ze de goedkoopste taalcursussen Spaans ter wereld aanbieden? Na wat uitzoekwerk besloten wij onze taalcursus te doen in het plaatsje San Pedro La Laguna.

Foto (37)

Foto (1)

San Pedro La Laguna
San Pedro is een klein stadje aan het mooiste meer van Guatemala: Lago Atlitlan. Zoals we inmiddels (bijna) gewend zijn was het een pittige reis hiernaartoe, vooral omdat we pér se het lokale vervoer willen gebruiken. Ruim 14 uur reistijd, twee overstappen, een keer verdwalen in een verkeerde stad, een paniekaanval en nog twee bussen later waren wij dan toch echt in San Pedro. Een mooi en chaotisch dorpje wat genoeg te bieden heeft voor backpackers: leuke cafés, restaurantjes, winkeltjes en een ideale locatie om de nabijgelegen dorpjes te bezoeken. Ondanks dat heeft het wel zijn authenticiteit behouden: de locals spreken onder elkaar hun eigen Maya taal en de dagelijkse lokale markt is een prachtige georganiseerde chaos. Deze ideale verhouding is precies wat wij zo leuk vinden aan San Pedro.

Foto (16)

Foto (8)

Foto (12)

DCIM103GOPRO

San Pedro Spanish School
Aan de mogelijkheden voor taalcursussen is hier geen gebrek, het barst hier van de taalscholen. Wij hadden van tevoren al wat uitzoekwerk verricht en mede op aanraden van anderen hebben wij gekozen voor de San Pedro Spanish School. Deze school is gemiddeld wat duurder dan andere taalscholen maar garandeert wel een goede kwaliteit. We hebben met zijn tweeën 4 uur per dag, 5 dagen per week privéles. Daarnaast verblijven in een gastgezin waarbij we driemaal per dag heerlijk en gevarieerd eten krijgen. De cursus samen met het verblijf in het gastgezin kost ons in totaal €294 per week voor ons samen. Enorm goedkoop dus!

Foto (51)

Foto (14)

Foto (53)

Verblijven in een gastgezin
Het gastgezin waar wij verblijven is ook erg leuk. We verblijven bij Sebastian en Rosa, twee aardige mensen die het ontzettend leuk vinden om veel met ons te praten en ons Spaans te leren. Sebastian en Rosa hebben daarnaast twee kinderen: een zoon genaamd Alex (20 jaar) en een zoon genaamd Ivan (14), ook zij zijn erg spontaan en sociaal. Naast het feit dat we met hen veel Spaans kunnen oefenen, leren we van hen ook veel van de cultuur en het dagelijks leven van de mensen in Guatemala. De mensen hier moeten vaak ontzettend veel en hard werken om enigszins rond te komen. Sebastian heeft ons verteld dat hij met zijn dagelijks werk ongeveer Q8 per uur verdiend (omgerekend 1 euro per uur). Het geld wat hij verdiend door studenten in huis te nemen gebruikt hij om de school van zijn kinderen te kunnen betalen.

Hoe zien een gemiddelde dag van ons schoolleven er uit?

08:00 – 08:45: Ontbijten met het gastgezin plus een half uur Spaanse conversatie.
09:00 – 13:00: Taalcursus.
13:00 – 14:00: Lunch met het gastgezin plus een half uur Spaanse conversatie.
14:00 – 19:00: Huiswerk maken, woordjes oefenen, natuurlijk ook relaxen en genieten van San Pedro.
19:00 – 20:30: Diner met het gastgezin plus een uur Spaanse conversatie.

Inmiddels zijn we bijna klaar met onze eerste week en we zijn nu al met sprongen vooruit gegaan. Wanneer we thuiskomen spreken wij vast vloeiend Spaans 😉 Hasta luego Amigos!

handtekening

 

6 thoughts on “Guatemala: Aprender Español in San Pedro la Laguna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *