Accommodatie: de luxe van Case Verde in El Salvador

Zo nu en dan komen wij in een hotel die zo fantastisch is dat het een aparte blogpost verdiend. Casa Verde in Santa Ana, El Salvador is er daar zonder twijfel een van. Het is door Hostelworld benoemd als beste hotel van El Salvador en daar sluiten wij ons helemaal bij aan.

Na een zweterige busrit komen wij aan in Santa Ana, het is een van de grootste steden van El Salvador en de enige reden dat wij hier verblijven is om de dichtbij zijnde Parque Nacional Los Volcanos te bezoeken (hierover later meer). Het is een drukke en chaotische stad en de hitte en de smog maken een bezoek in eerste instantie niet echt aantrekkelijk. We nemen een taxi naar hotel Casa Verde en bij aankomst vragen we aan de chauffeur of hij ons toch wel echt goed heeft afgezet: inderdaad het is een groen huis, maar verder wijst niets erop dat dit een hotel is. We bellen aan en wanneer we worden binnengelaten valt onze mond open van verbazing. We komen op een prachtige binnenplaats waar andere vrienden van ons met een grote glimlach al op ons zitten te wachten. In de binnenplaats zijn overal gezellige zitplekjes waar je kunt relaxen en kletsen met andere reizigers. Verder is er een heerlijk klein zwembadje, iets wat meer dan welkom is in dit warme land!

Santa ana-170

Onze privékamer is groot en van alle gemakken voorzien. De douche is zo heerlijk dat het serieus een standaard openingzin is wanneer je een gesprek aan gaat met andere bezoekers: ‘wouw wat een fijne douche hé?’. Daarnaast zijn er in het hostel twee brandschone keukens die ook van alles zijn voorzien. We zijn naar Santa Ana gereisd met een gezellig groepje vrienden en door deze mooie keuken ontstaat al snel het idee om een avondje zelf te koken: zo gezegd, zo gedaan. Op de markt worden verse ingrediënten gekocht en aangezien mijn kooktalenten nog steeds nergens te bekennen zijn is mijn taak de afwas en het uitzoeken van een heerlijke wijn. In het hotel verkopen ze namelijk erg goedkoop flessen wijn uit Chilli en Argentinië. Een heerlijk knusse en fijne avond in dit fijne hotel!

Santa ana-166

Santa Ana

De eigenaar, Carlos, is daarnaast ook ontzettend vrolijk en vriendelijk en het bevalt ons hier zo goed dat we besluiten nog een extra dagje hier te blijven om lekker te relaxen en te genieten van alle luxe die dit fijne hostel te bieden heeft. Wat deze luxe allemaal kost? $10,- p.p. voor een ruime en mooie dorm en $12,50 p.p. voor een grote privékamer. Deze luxe is dus hartstikke betaalbaar voor backpackers! Hopelijk komen we tijdens onze reis nog meer van dit soort hotels tegen.

handtekening

3 thoughts on “Accommodatie: de luxe van Case Verde in El Salvador

  1. Inderdaad verwacht je van zo’n landen helemaal geen luxe, maar als je dit hostel ziet super, en wat een grote schone keuken, wie weet kan je nog ergens een kookcursus volgen Kim?
    Groetjes vanuit Heesch waar het nu hagelt !!!

  2. Zo op de foto’s te zien is het inderdaad een heel mooi hotel en al die kleuren wordt je vrolijk van.
    wat is het hier in Nederland dan toch saai wat (gekleurde gebouwen) betreft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *