5x must do op Bocas del Toro, Panama

In onze vorige post hebben wij jullie hoogstwaarschijnlijk al een beetje jaloers gemaakt met foto’s uit het paradijs. Maar buiten prachtige plaatjes en uitzichten zijn er ook genoeg dingen die je kan ondernemen om wat actiever te genieten van dit prachtige archipel in Panama. Wij verbleven zelf op het grootste eiland Isla Colon in het stadje Bocas del Toro. Deze stad heeft alle gemakkelijke faciliteiten (supermarkten, een bank, goedkope hostels) binnen handbereik en is een goede uitvalbasis om de omgeving te ontdekken. Dit zijn de 5 dingen die je volgens ons niet mag overslaan:

1. Dolfijnen Spotten in Dolphin Bay

Bocas Del Toro-113

In Dolphin Bay in Bocas del Toro zou je vrijwel gegarandeerd dolfijnen spotten, daar hadden wij wel oren naar! Inderdaad, nog geen 5 minuten nadat wij hier met een bootje waren aangekomen zagen we verschillende vinnen boven het water uitkomen. Het is wat lastig vast te leggen met je camera, vooral omdat ze op onverwachte momenten naar boven springen. Maar dat betekent niet minder genieten van deze mooie dieren in hun natuurlijke leefomgeving.

2. Starfish beach

Bocas Del Toro-76

Dit is zonder twijfel het mooiste strand op het grootste eiland van Bocas del Toro en het eiland waar wij ook verblijven: Isla Colon. Vanuit het stadje is het een uur met de bus en vervolgens een prachtige wandeling over een prachtig maar rustig strand, deze wandeling alleen al is de moeite waard. Het strand doet zijn naam eer aan: verspreid over de bodem van deze helderblauwe zee liggen allerlei mooie en grote zeesterren!

3. Isla Carenero

Bocas Del Toro-257

Dit eiland is na Isla Colon de grootste en slechts 5 minuten varen met de boot er vandaan. Toch beland je in een geheel andere wereld! Op dit prachtige eiland alleen al zou je je een week kunnen vermaken.

4. Snorkelen

Rondom dit archipel ligt een prachtig koraalrif, echt een must-see! We zien ontelbaar veel gekleurde vissen, zeesterren, zeekomkommers en nog veel meer. Nog indrukwekkender is het prachtige en kleurrijk koraalrif. Een geweldige ervaring!

5. Zapatillos bezoeken

Bocas Del Toro-190

Deze twee prachtige piepkleine eilanden zijn een onderdeel van Bastimetos Nationaal Park en zijn enkel per boot vanuit de bewoonde wereld te bereiken. Wij bezoeken een van deze prachtige eilanden in een gecombineerde dagtrip samen met een bezoek aan Dolphin Bay en genieten een paar uur van een van de allermooiste eilanden die we ooit hebben gezien. De foto spreekt voor zichzelf.

Naast bovenstaande activiteiten is het eiland Isla Bastimetos ook een aanrader, er schijnen daar een aantal prachtige stranden te zijn. Helaas had Dennis zijn teen flink gekneusd en is het ons niet gelukt om dit eiland te bezoeken.

handtekening

12 thoughts on “5x must do op Bocas del Toro, Panama

 1. Hallo
  het is iedere keer weer een verassing wat jullie allemaal meemaken en ik vind het leuk om al jullie avonturen te lezen
  tot de volgende
  groetjes

 2. Weer prachtige foto,s en mooie verhalen om te lezen en die foto onder water zo mooi die kleuren we blijven jullie volgen

 3. Hoi Kim en Dennis,

  kunnen jullie een kleine indruk geven van wat jullie van Bocas del Toro vinden? Is het er druk? Hoe zijn de surfomstandigheden? Zijn de surfers vervelende jongeren die enkel aan het bier zitten ala Bali?

  1. Wij vonden het echt prachtig! Vanuit het hoofdeiland kun je ook allerlei uitstapjes maken naar kleine eilanden, je kunt gaan snorkelen, duiken, dolfijnen spotten, wandelen over het eiland. Erg mooi! Er wordt wel veel gefeest door de backpackers (surfers vind je hier niet echt, geen interessante golven ;)) maar er zijn ook genoeg andere reizigers en avonturiers en het feesten is in onze herinnering niet een overheersende factor op het eiland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *