Nicaragua: 5x doen op Isla Ometepe

Isla Ometepe, een eiland midden in het grootste meer van Nicaragua. Het eiland bestaat voornamelijk uit twee vulkanen en is een must-see wanneer je in Nicaragua bent! Wij verbleven er vier heerlijke dagen en volgens ons zijn dit de 5 leukste dingen om te doen tijdens je bezoek aan dit prachtige eiland:

 1. Verblijf in Playa Santo DomingoOmetepe (26)

Op het eiland zelf zijn twee ‘grotere’ dorpen waar de ferry’s aankomen en de meeste bezoekers zoeken dan daar ook een hotel. Zonde, deze stadjes staan vol met allerlei toeristische organisaties en dat neemt het authentieke gevoel een beetje weg. Wij verbleven in Playa Santa Domingo en dat vonden wij echt een aanrader! Het ligt precies tussen de twee vulkanen in, aan een prachtig stukje strand én in de buurt van veel mooie plekjes die het bezoeken waard zijn. Daarnaast ligt het plaatsje aan een prachtig stukje strand en zijn er ook genoeg kleine en goedkope eettentjes. Wij hadden voor $20,- per nacht een luxe tweepersoons kamer met eigen badkamer in hotel Finca Santo Domingo. Hoewel je zeker goedkoper kan verblijven op Isla Ometepe was dit een prachtig hotel met een mooie locatie die het geld zeker waard is.

 1. Huur een scooterOmetepe (32)

Er is echt heel weinig openbaar vervoer op het eiland en als budget backpackers doen wij uiteraard niet aan taxi’s. We hebben een dag een scooter gehuurd en op deze manier veel mooie uithoeken van het eiland gezien die we anders nooit hadden gezien. Het was echt genieten om over onverharde wegen langs kleine dorpjes, bananenplantages en prachtige vergezichten te rijden! Een dag een scooter huren op Isla Ometepe kost (met een beetje onderhandelen) tussen de $20,- en $25,-.

 1. Bezoek waterval San RamonOmetepe (61)

Vanaf de hoofdweg is het ongeveer 3 kilometer naar de waterval zelf, die midden in de bossen ligt. Wanneer je een scooter (of quad) huurt mag je de eerste twee kilometer echter ook rijden. Het is een groot modderig zandpad vol met stenen dus het rijden met een scooter was al een avontuur op zichzelf.  Wij waren in ieder geval wel blij dat we het gedaan hadden want de laatste halfuur in de hitte naar boven klauteren was al inspanning genoeg! De entree was $3,- per persoon en het kostte nog $2,- extra om je scooter mee te nemen. De waterval en de mossige rotsen zijn een plaatje om te zien en deze paar dollar ook zeker waard.

 1. Beklim de vulkanenIsla Ometepe-13

Oeps, na bijna 3 maanden reizen door Centraal-Amerika zijn wij al zo verwend geraakt dat wij de vulkanen ‘niet interessant’ vonden om op te klimmen. Vulkaan Conceptión was erg actief en was tijdens ons verblijf  gesloten. Aangezien het anders een twaalf uur durende wandeling (berg op, in los zand en in de felle zon) zou zijn lagen wij hier niet zo wakker van. Vulkaan Maderas is een 8 uur durende wandeling en we kunnen het niet mooier vertellen: wij waren hier gewoon te lui voor. Maar volgens onze sportievere vrienden is het zeker een aanrader om te doen, dus bij deze ;).

 1. Geniet van de prachtige natuur en het gezelschap van alle dierenOmetepe (6)

Een bezoek aan Isla Ometepe is alsof je terug gaat in de tijd. Het land bestaat voor het grootste deel uit prachtige en ongerepte stukken natuur en wanneer we gingen wandelen hadden we altijd wel gezelschap van wat prachtige vogels of vrolijke brulapen. Soms hoef je hier niet eens voor op te staan: tijdens ons ontbijt zijn we van ons brood beroofd door een Kapucijnaap, maar door zijn lieve snoetje hadden wij hem al snel vergeven.

Ook handig:

Isla Ometepe heeft een website die zelfs de meest uitgebreide reisgidsen nog nutteloos laten zijn. Ometepenicaragua.com geeft uitgebreide informatie in het engels over alles wat je nodig hebt tijdens je reis: ferrytijden, bustijden, hotels, bezienswaardigheden en nog veel meer!

handtekening

6 thoughts on “Nicaragua: 5x doen op Isla Ometepe

 1. Haha, wat een goeie Marij, ze moeten wel een beetje blijven eten hoor! Het is wederom weer leuk om van jullie te horen. Mooi! Missen jullie nog geen Hollandse dingen ? Zoals een boterham met PINDAKAAS !! of een lekkere stamppot ! of ja, worst van de HEMA ! haha liefs van ons xxx

  1. haha nou we missen vooral echt lekkere Nederlandse kaas! Daarnaast mist Dennis een supertje mexicano met dubbel mayonaise, lekker gezond weer! 😛

 2. Hoi Kim en Dennis
  wat is het toch mooi om al die verhalen van jullie te lezen daar kan ik van genieten, dat jullie het daar zo fijn hebben en dan die prachtige foto’s te zien, zo zien wij ook nog eens wat zonder ver te hoeven reizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *