10 vervelende dingen aan backpacken

Ik kan het niet vaak zeggen: al backpackend de wereld ontdekken is het mooiste wat er is. Toch is het natuurlijk niet allemaal rozengeur en maneschijn. Hierbij 10 typische dingen die juist helemaal niet leuk zijn aan backpacken

1. ‘Continental breakfast’ in hostels.

Ik heb weinig ervaring met overnachten in luxe hotels dus ik weet niet hoe het er daar aan toe gaat. Maar ik kan je vertellen dat een continentaal ontbijt in hostels een leugen is. Op wat uitzonderingen na bestaat dat vaak slechts uit brood met jam. Met een beetje pech is het brood nog zo hard als steen. Nee bedankt, ik koop voortaan gewoon lekker mijn eigen ontbijt.

2. Niet bestaande bus schema’s.

Naast continentaal ontbijt zijn ook bus schema’s een grote leugen. De bussen vertrekken slechts wanneer de bus vol is en/of wanneer de buschauffeur er zin in heeft. Er vanuit gaan dat de bus daadwerkelijk aankomt op de tijd dat het zegt aan te komen is een van de grootste fouten die je kan maken tijdens het backpacken.

3. Je backpack in- en uitpakken.

Wanneer je gaat backpacken spreekt dit natuurlijk voor zich en kun je ook verwachten dat je je tas vaak in en weer uit moet pakken. Hoeveel ervaring ik ook heb met reizen, ik krijg het op de een of andere manier toch voor elkaar dat ik op een plek waar ik slechts een nacht blijf mijn tas he-le-maal moet uitpakken omdat datgene wat ik nodig heb net helemaal onderin zit. $%#$#@.

4. Mode bestaat niet.

Wanneer je je hele leven in een backpack moet proppen is je kledingkeuze vrij beperkt. Je hebt alleen de hoogstnoodzakelijke en meest comfortabele kleding bij je. Verder zijn de wasserettes in veel landen niet van de beste kwaliteit. Dit leidt uiteindelijk tot constant dezelfde kleding dragen die nooit écht schoon is.

5. Buikkrampen 

Waar je ook naartoe gaat, zeker als je op budget reist, dit is een garantie.

6. Constant hetzelfde gesprek voeren.

Andere reizigers ontmoeten is hartstikke leuk. Maar het eerste gesprek is altijd hetzelfde riedeltje en dat kan echt gaan vervelen: Hoe heet je? Waar kom je vandaan? Hoelang ben je aan het reizen? Welke landen heb je bezocht? Welke landen ga je bezoeken?

7. Constant op je budget letten.

Het is heus niet zo dat ik thuis met geld smijt en nergens naar om kijk. Maar wanneer je op budget reist, moet je toch wel serieus op gaan letten. Dit bijhouden en hier opletten kan soms erg irritant zijn. Het feit dat ze in elk land een andere munt hebben maakt het er uiteraard ook niet makkelijker op.

8. Muggen en zandvliegen.

Aaaaaargh

9. Je schuldig voelen als je niet geniet.

Ondanks dat je veel mooie en bijzondere reizen maakt heb je er soms gewoon even geen zin in. Je hebt wel eens een slecht humeur, niet goed geslapen of gewoon even he-le-maal geen zin in een bepaalde hike. Wanneer me dit overkomt voel ik me altijd schuldig, want dit is een mooi avontuur dus ik zou van elk moment moeten genieten. Een frustrerend gevoel.

10. Heimwee, maar weten dat zodra je thuis bent je weer terug wilt.

Soms mis je je vrienden, je familie, je huis en je vertrouwde omgeving. Maar hoezeer je het ook mist, als reisverslaafde is een ding gegarandeerd: zodra je thuis bent wil je weer terug.

Bovenstaande lijst mag uiteraard gerust met een korrel zout genomen worden 😉

handtekening

8 thoughts on “10 vervelende dingen aan backpacken

  1. Grappig lijstje 🙂 Ik vind een heleboel eigenlijk helemaal niet erg. In Bogotá bestaan er ook geen bustijden voor de stadsbussen zoals we dat in Nederland kennen, dus ik moet elke ochtend gewoon maar wachten totdat er eentje komt en afwachten hoe de rit gaat verlopen. En een backpack inpakken en uitpakken de hele tijd, soms elke dag, vind ik vreselijk irritant haha. En buikkrampen of diarree of wat dan ook voor gezondheidsklachten zijn echt nooit leuk!

  2. Die bussen, ow die bussen! Echt vreselijk in Azië vond ik dat. Vooral als je echt nog uren zit te wachten tot de bus enigszins een beetje vol komt en vervolgens met een overvolle bus vertrekt, waardoor je geen zitplek meer hebt.

  3. Haha, ja vooral nummer 1. Meestal zetten ze er ook nog een toaster bij om het witbrood nog klein beetje eetbaar te maken. En ja, een backpack is eigenlijk gewoon een onding 🙂

  4. Haha heel herkenbaar van die gesprekken! En de rest eigenlijk ook. Leuk lijstje! Ik heb inmiddels kleren met gaten erin, maar ik ben er zo aan gehecht geraakt dat ik ze nog niet heb weggegooid…. :p

  5. Hallo Kim en Dennis! Wat heb ik genoten van jullie eerlijke ervaringen waar je toch een humoristisch tintje in had! Wat staan jullie dicht bij de werkelijkheid van het leven. Ik neem m’n petje voor jullie af. Het zit wel krek bij jullie en geniet nog van de maanden die komen gaan. Liefs van zuster Emmanuel.
    ps Jullie ouders mogen trots op julie zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *