10 redenen waarom backpacken fantastisch is

Afgelopen week schreef ik over 10 dingen die vervelend zijn aan backpacken. Maar natuurlijk: als backpacken zo vervelend was dan deden we dit niet een jaar lang. Vandaag daarom een lijst met 10 dingen die juist fantastisch zijn aan backpacken.

1. Alleen maar doen waar je zelf zin in hebt.

Wanneer je reist hoef je echt gewoon alleen maar te doen waar je zelf zin in hebt. Geen werk, familieverplichtingen, saaie verjaardagen of andere verplichtingen. Heerlijk!

2. Elke dag is een avontuur.

De ene dag een hike door de bergen, de andere dag een spannende reis naar een nieuwe plaats en weer een andere dag relaxen aan het zwembad met nieuwe vrienden. Elke dag is een nieuw avontuur.

3. Nieuwe vrienden maken.

Op reis kom je allerlei mensen tegen en dat kan hartstikke gezellig zijn. Je ontmoet veel mensen uit alle uithoeken van de wereld en soms maken we daarbij echt vrienden voor het leven.

Panama City (204)

4. Je CV bijwerken.

Een nieuwe taal leren, vrijwilligerswerk doen, een kookcursus volgen. Hoewel reizen vooral draait om genieten kun je ook zoveel dingen leren op een leuke manier. Voor mijn grote reis door Centraal- en Zuid-Amerika sprak ik geen woord Spaans en inmiddels kan ik me wel redden in die taal, hartstikke handig en wie weet komt het van pas tijdens het zoeken naar een baan.

5. Je grenzen verleggen.

Ik heb eigenlijk enorme hoogtevrees maar door onze vele avonturen heb ik hier echt aan moeten werken, alleen maar goed natuurlijk. Ik proef dingen die ik in Nederland nooit in een restaurant zou bestellen en ik probeer dingen die ik thuis nooit zou durven. Veel grenzen worden verlegd.

6. Loslaten.

Even je niet meer druk maken om familieproblemen/werk/vrienden of wat dan ook. Vanuit de andere kant van de wereld is het een stuk makkelijker om dingen te relativeren.

7. Fitter en sportiever zijn dan je ooit bent geweest.

Een paar kilometer lopen in 40 graden met een backpack op je rug, de meest extreme wandelingen en hikes, vulkanen en bergen beklimmen en urenlang door een stad dwalen. Mijn conditie is nog nooit zo goed geweest!

Quilotoa (92)

8. Een land en haar cultuur écht leren kennen.

Backpacken is echt zoveel anders dan gewoon ergens op vakantie gaan. Reizend op budget en op zoek naar avontuur zul je het lokale vervoer, de lokale hotels en het lokale eten echt ontdekken. Je praat met de bewoners en leert zo van alles over hun cultuur, normen en waarden. Deze ervaringen zijn niet te vergelijken met leren uit boeken.

9. Alles wat je bezit, zit op je rug.

Je hoeft er niet over na te denken wanneer je naar een andere plek willen gaan, even je tas pakken en je kunt weer vertrekken.

10. Het is zonder twijfel de beste tijd van je leven.

Geen twijfel mogelijk!

Wat is volgens jullie het leukst aan backpacken?

handtekening

9 thoughts on “10 redenen waarom backpacken fantastisch is

  1. Fijn om te horen dat backpacken zo fantastisch is, dat is een mooi vooruitzicht voor ons. Wie weet, word het wel een nieuwe manier van reizen voor ons.
    Ontzettend veel zin in.

  2. Leren relativeren. Door reizen zie je pas echt hoe goed wij het in NL altijd hebben. Zelfs de mensen die het slechts af zijn bij ons hebben het nog stukken beter dan de armen in andere landen. En als je al het geluk hebt dat je zulke reizen kunt ondernemen ben je eigenlijk de koning te rijk. (want laten we eerlijk zijn, zelfs Willem-Alexander kan niet zo reizen, daarvoor heeft hij veel te veel restricties in zijn leven)

  3. jongens wat gaat de tijd toch snel en wat hebben jullie al veel gezien.
    Ik denk niet dat dit een manier van reizen wordt voor ons, hadden we 30 jaar terug moeten doen. maar door jullie blog hebben we wel een klein beetje het idee van wat je allemaal tegen komt, geweldig mooi.
    Ik kan me ook indenken dat jullie conditie geweldig goed is, daar komen wij veel tijd aan te kort! we zien weer uit naar jullie volgende verhaal en foto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *