10 redenen om van India te houden

Onze reis naar India was fantastisch en afschuwelijk tegelijk. Het is een land wat prachtig maar tegelijkertijd ook deprimerend is. Waar arm en rijk letterlijk naast elkaar leven. Een land waar we ons soms enorm ongemakkelijk en onveilig voelde, maar waar we tegelijkertijd ontzettend gastvrij werden ontvangen. India is indrukwekkend en overweldigend. Er is geen ander land op de wereld waarbij al je zintuigen zo op volle toeren draaien om alle indrukken te verwerken. Het is het land waar de koeien en olifanten tussen het verkeer lopen, het land van de grote forten, de overbevolking en de toeterende auto’s. Maar het is ook het land vol met prachtige natuurgebieden, indrukwekkende woestijnen en lieve mensen.

Zoals India een land van contrasten is, zo is dat vaak ook het geval in de meningen over India: je houdt er van en sluit het land voor altijd in je hart, of je haat het en zweert om nooit meer terug te komen. Wij vallen duidelijk in de eerste categorie en zijn het er over eens dat dit een van de meest indrukwekkende reizen is die wij tot nu toe hebben gemaakt. Het is cliché maar waar: een bezoek aan dit land veranderd jou, en je kijk op het leven, gegarandeerd. Hieronder 10 redenen waarom India een land is om van te houden.

20120713-IMG_1922

1. De  ultieme cultuurshock: de geuren, de mensen

Dennis had al een wereldreis achter zijn kiezen toen hij India ging bezoeken. Ik zelf had ook al flink wat landen van de wereld gezien, maar ondanks dat was de cultuurshock enorm! Na onze eerste dag rondlopen in New Delhi hebben we de eerste nacht per ongeluk 14 uur geslapen, we moesten duidelijk even van alles bijkomen.

20120713-IMG_2246

2. Het eten

Het water loopt me weer in de mond als ik eraan denk. Waar moet ik beginnen? Het heerlijke Naanbrood op elke hoek van elke straat, de smaakvolle curry uit Delhi, of de allerbeste Lassi die wij ooit hebben gegeten in Varanasi? Het is allemaal even variërend en elke deelstaat heeft zijn eigen specialiteit; er valt dus altijd weer wat nieuws te ontdekken.

jaipur, amber fort-12

3. De prachtige forten in Rajastan

Rajastan is een deelstaat in het noordwesten van India en het deel van India waar wij de meeste tijd hebben doorgebracht. Het is zonder twijfel de meest indrukwekkende en kleurrijke staat van het land en er zijn enorm veel prachtige forten en paleizen. De 1001-nacht sprookjes komen tot leven in het Mehrangarh Fort in Jodhpur, voel je als een keizer in Fort Ajmer in Amber, een echte Marahaja in Hawa Mahal in Jaipur, of bezoek Jaisalmer, een stad die als een Fata Morgana omhoog rijst in de de woestijn.

1402401642

4. Bollywood

India wil niet lijken op het westen en hun prachtige Bollywood film- en muziekcultuur bewijst ook dat dit absoluut niet nodig is. Niet overtuigd dat dit fantastisch is? Bekijk dan mijn favorite film: Yeh Jawaani Hai Deewani en deze fantastische bijbehorende video. Of luister naar dit liedje wat op repeat stond in onze 18 uur durende treinreis van Delhi naar Varanasi,

varanasi-3

5. Holy Varanasi

Net wanneer je denkt de cultuurshock in India verwerkt te hebben, is daar Varanasi. Varanasi is een van de oudste bewoonde steden ter wereld en voor de Hindoeïsten ook een hele belangrijke stad. Ten eerste omdat de heilige rivier de Ganges dwars door de stad stroomt, daarnaast omdat wordt gelooft dat wanneer je sterft in Varanasi je wordt bevrijd uit de cirkel van reïncarnatie. In en bij de rivier wordt gebeden, worden mensen gecremeerd, wordt gebaden en gewassen. Een bezoek aan deze indrukwekkende stad is nergens mee vergelijkbaar.

20120713-IMG_2255

6. De rauwe cultuur

Nergens leven arm en rijk zo letterlijk naast elkaar als in India en dat kan erg confronterend zijn. Ik wilde graag een échte reis maken en ik kreeg precies waar ik om had gevraagd. Ondanks dat het natuurlijk heel verdrietig is, is het heel indrukwekkend om de armoede zo te zien en iets waardoor je zeker het een en ander op jezelf gaat reflecteren. Daarnaast ook erg mooi om te zien hoe veel van deze arme mensen enorm positief zijn ingesteld.

524100_4023228110980_1557461248_n

7. De dieren

Koeien, overal koeien. En geloof me, als de koe de straat blokkeert ben jij degene die om moet lopen. Niemand komt aan de heilige koe! Daarnaast zijn er in veel steden allerlei aapjes en kijk je er na een paar weken India niet meer van op als er ineens een kameel over een drukke verkeersweg loopt of je ergens een olifant in de achtertuin ziet.

kollam-6

8. De diversiteit

Als je rondreist door India bezoek je in principe een land, maar door de enorme diversiteit die India te bieden heeft kan het voelen als een wereldreis. Binnen een maand hebben we de droge woestijn bij Jasailmer, de regenachtige stad Mumbai en de prachtige groene backwaters van Kerala bezocht. Daarbij zijn we nog niet eens toegekomen aan de mooie Himalaya’s in het noorden van India. Het biedt voor elk wat wils!

agra, taj mahal-150

9. De Taj Mahal

De Taj Mahal is een van de 7 wereldwonderen en zeker ook een van de hoogtepunten in dit prachtige land. In deze post gaan we uitgebreid in op ons bezoek aan dit mooie mausoleum.

jaipur-5

10. De treinreizen

Als backpackers is het rondreizen uiteraard altijd een deel van het avontuur. Maar nergens is het zo leuk als in India. Ook hier is er weer een groot contrast tussen de verschillende klassen waarbij je bij de goedkoopste klasse met zoveel mogelijk mensen in een wagon zit gepropt en in de betere klassen je eigen coupé hebt met een bed en dekens. Chai drinken, praten met de locals, aangestaard worden, genieten van het uitzicht en luisteren naar Bollywood muziek, een echte India-ervaring.

handtekening

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *