10 dieren die je spot in Costa Rica

Costa Rica is een populaire bestemming. Niet alleen om haar mooi beschermde natuurgebieden maar ook om het spotten van de vele mooie dieren in hun natuurlijke leefomgeving. Als grote dierenliefhebbers hebben we van deze mogelijkheid uitgebreid gebruik gemaakt. Als ware spotters hebben we urenlang fluisterend door natuurgebieden geslopen en soms zelfs gekropen (!) om zoveel mogelijk van deze dieren daadwerkelijk te kunnen zien. Hier vind je 10 dieren die wij hebben gezien en waarvan de kans groot is dat jij deze tijdens je bezoek aan Costa Rica ook zal tegenkomen.

1. Kapucijnsaap
Torteguero (41)

Naar deze schattige apen hebben we niet lang hoeven zoeken, we vonden ze op meerdere plekken klauterend in de bomen en ze doen niet bepaald hun best om zich te verschuilen. Zeker niet als je eten hebt! Je vind deze diertjes voornamelijk in het bergachtige noorden van Costa Rica.

2. Zwarte Brulaap
Poste Rojo, Granada-47

Ook naar deze apen hoef je niet lang te zoeken. Vooral rond zonsopgang en zonsondergang wordt er flink gebruld door deze aapjes en dit is soms kilometers ver te horen. Het blijft een uniek geluid!

3. De Slingeraap
Torteguero (2)

Deze zijn iets zeldzamer en wat moeilijker om te vinden omdat ze zich voornamelijk hoog in de bomen bevinden en zich heel snel kunnen verplaatsen. Wij spotten deze aap in Tortuguero en zoals je kan zien hangt hij aan zijn eigen staart, heel leuk om te zien!

Een vierde aapsoort die je kan zien in Costa Rica zijn de kleinere doodshoofdaapjes, deze zijn echter moeilijk te vinden en daarnaast ook nog bedreigd in Costa Rica. Wij hebben ze helaas niet gezien tijdens ons bezoek!

4. Papegaai
Santa Elena (7)

Alle soorten en maten papegaaien vind je overal in Costa Rica. Maar het voelde pas als een succes wanneer we deze geelvleugelara hadden gespot. Ook hier hebben we niet ons best voor hoeven doen. Deze papegaai kwam aanvliegen terwijl we aan het wachten waren in een park waar Dennis zou gaan bungeejumpen. Hij bleef lang genoeg zitten om er prachtige foto’s van te kunnen maken.

5. Luiaard

Manuel Antonio (57)

IT’S SO FLUFFY! Wat zijn dit schattige beesten zeg. Twee soorten luiaarden kun je vinden in Costa Rica: de tweevingerige luiaards en de drievingerige luiaards. Al jarenlang kon je mijn slechte humeur goedmaken door schattige foto’s van luiaarden te laten zien dus het was mijn nummer 1 missie om er een te spotten in Costa Rica en dat is gelukt.

6. Wasbeertjes

Manuel Antonio (33)

Deze schattig uitziende maar brutale beestjes vind je overal, vooral als er eten te vinden is!

7. Slangen

Manuel Antonio (38)

Je vind ze in alle soorten en maten. Slangen zijn niet agressief maar kunnen bijten als ze zich bedreigd voelen en een aantal soorten zijn giftig. Omdat het voor niet-biologen moeilijk is om de verschillende soorten slangen van elkaar te onderscheiden kun je deze dieren maar beter vanaf een afstandje bewonderen. Wel interessant om ze te zien!

8. Tucan

cahuita-260

Deze bijzondere vogels heb je in meerdere soorten en maten in Costa Rica, maar de zwarte tucan te spotten was toch ook wel weer een hoogtepunt. Vooral de prachtige snavels van deze bijzondere vogels zijn leuk om te zien.

9. Krekels

Manuel Antonio (4)Ook krekels vind je in alle soorten en maten. Mocht je ze niet zien, dan hoor je ze wel! Deze diertjes kunnen enorm veel herrie maken. Deze kleurrijke krekel spotte wij in Manuel Antonio Nationaal Park, zagen alle krekels er maar zo kleurrijk uit.

10. Krabben

Vooral aan de kust zijn er enorm veel krabben en ze kunnen ook best groot zijn! In het dorpje Cahuita aan de kust vonden wij er zelfs een in onze kamer! Ik vind het echt grappig hoe deze beestjes lopen.

Bonus: Ode aan Kevin

IMG_20150522_083918

Ga nu maar niet snel wikipedia erbij openen, inderdaad: Kevin (vernoemd naar de vogel van UP, en ja: ‘Kevin is a girl’) is niet de naam van een zeldzame diersoort maar van een lieve kleine hond die een speciaal plekje in ons hart heeft gekregen. Wij kwamen haar tegen tijdens onze wandeling en na even met haar gespeeld te hebben is ze ruim 7 kilometer met ons meegelopen naar ons hotel waarna ze drie dagen lang ons trouw overal naartoe volgde. Ze volgde ons zelfs naar de bus die ons naar onze volgende bestemming zou brengen. Kevin heeft erbij gewacht tot de bus wegreed!

Je kunt ons sinds kort ook volgen op Pinterest. Hierop hebben we een aparte map met alle foto’s van dieren die we spotten en hebben gespot tijdens onze reizen.

handtekening

8 thoughts on “10 dieren die je spot in Costa Rica

  1. Wat een breedheid aan verschillende dieren, echt mooi. Dennis heeft altijd wel een speciale band gehad met dieren, zodat ze naar hem toe kwamen. Ik moet nu wel aan Kevin denken, zou ze daar nog op jullie zitten te wachten 🙂
    XXX MAMA

  2. Jullie reis word zelfs voor ons leerzaam, met de uitleg van de dieren van Costa Rica, en het Reisduo heeft al een buitenlandse fan (Kevin)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *